Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Port de Tarragona treballa en una prova pilot per implementar un sistema intel·ligent de gestió de l'energia verda

L'objectiu de l'ens portuari és definir una solució tècnica per a la futura comunitat energètica

Les plaques fotovoltaiques instal·lades al Port de Tarragona amb la nova seu de l'APT al fons Les plaques fotovoltaiques instal·lades al Port de Tarragona amb la nova seu de l'APT al fons PORT DE TARRAGONA
Medi Ambient ACN
Dimarts, 23 Mai 2023 22:09

El Port de Tarragona treballa en una prova pilot per implementar un 'Smart Grid', un sistema intel·ligent de gestió de l'energia verda. Ho farà a través de la instal·lació de 490 planells solars al Refugi 1 del Moll de Costa, que generaran una potència de 200Kwh. L'objectiu és definir com ha de ser la futura comunitat energètica que ha de millorar l'eficiència del conjunt d'equipaments de l'ens portuari. De moment, l'APT ja ha iniciat la redacció del projecte per tal de definir la solució tècnica d'aquesta xarxa intel·ligent. Per la seva banda, dotze empreses s'han presentat al concurs per fer-se càrrec de la instal·lació del mig centenar de panells solars, que tenen un cost aproximat de 235.927 euros.

La nova instal·lació se sumarà les altres sis que ja estan en funcionament i que es troben al sostre de l’edifici administratiu, a l’edifici del nou Punt d’Inspecció Fronterer (PIF), a les dependències de Duanes, a la Confraria de Pescadors, a l’edifici de la Policia Portuària i al Museu del Port.

Segons l'ens portuari, la futura planta produirà el 17% de l'energia elèctrica que consumeix el Moll de Costa. De fet, amb la incorporació d'aquests panells el sistema de producció assolirà una capacitat màxima de 338MWh a l'any, dels quals 282 MWh seran per autoconsum. A més, s'estima una reducció de les emissions de CO2 i un estalvi de 56.450 euros.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: