Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Itineraris naturalistes i tallers per descobrir el Parc Natural de Montsant

L’objectiu és promoure el patrimoni natural, cultural i paisatgístic del Parc

Una sortida de senderisme interpretatiu permetrà descobrir la Vall de Cavaloca i Mas Roger Una sortida de senderisme interpretatiu permetrà descobrir la Vall de Cavaloca i Mas Roger CEDIDA
Turisme Redacció Infocamp
Dimecres, 09 Mai 2018 10:31

El Parc Natural de Montsant organitza aquesta primavera i estiu un conjunt d’activitats per donar a conèixer el patrimoni natural, cultural i paisatgístic d’aquest espai protegit, com ara itineraris de senderisme interpretatiu, sortides naturalístiques, cursos i tallers monogràfics. Concretament, el proper cap de setmana organitza un curs teòric-pràctic, en col·laboració amb l’Institut Català d’Ornitologia (ICO), per iniciar-se de manera ràpida i concisa en l’observació d’ocells. Les persones participants del curs també podran gaudir de l’activitat ‘Vine a escoltar el Parc’, impulsada pel Departament de Territori i Sostenibilitat dins del programa d’activitats de la ‘Setmana Sense Soroll 2018’, dura tot el maig.

Per divulgar el valors culturals materials i immaterials que han caracteritzat la serra de Montsant i que n’han modelat el seu paisatge, el 27 de maig una sortida de senderisme interpretatiu descobrirà ‘La vall de Cavaloca i Mas Roger’, en el marc del dia europeu dels Parcs. Serà a càrrec de la museòloga Montserrat Caballero i s’ha organitzat amb el suport dels Serveis Territorials de Tarragona del Departament de Cultura.

El diumenge següent, el 3 de juny, coincidint amb la Setmana de la Natura, les abelles seran protagonistes, en un taller d’apicultura per conèixer l’espècie, l’extracció de la mel i els seus aprofitaments. Per la seva part, el 10 de juny, les persones visitants podran descobrir les particularitats de la construcció de pedra seca, en un taller de l’ofici de mestre marger per apropar aquesta tècnica. La flora cobrarà una especial rellevància el dissabte 16 de juny, perquè tindrà lloc una sortida naturalística per conèixer en profunditat la singularitat de les espècies protegides de Montsant.

Finalment, el 3 d’agost la Cartoixa d’Escaladei, amb qui el Parc manté una línia de treball estratègic per tal de promoure els valors immaterials i espirituals de Montsant, organitzarà una visita guiada a la Cartoixa a càrrec de l’historiador Ezequiel Gort, per aprofundir no només en què i com va ser Escaladei en el passat, sinó també en la vida quotidiana dels religiosos que la van habitar.

Durant aquests mesos, a més, l’exposició del III Concurs de Fotografia del Parc Natural dedicada a ‘La vida dels pobles de Montsant’ serà itinerant pels municipis de la zona. Totes les activitats es realitzaran mitjançant prèvia inscripció.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: