Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Valls segueix apostant pel turisme francès

Una mitjana de 2.500 turistes francesos visiten cada any la capital de l'Alt Camp / L'oficina de turisme ofereix una visita guiada d'introducció històrica a la ciutat

Jerome Pouil, de Calafell Evasión, Òscar Peris, regidor de Comerç i Turisme, i Txema Nosas, d'Auriga Serveis Culturals, a l'Ajuntament de Valls Jerome Pouil, de Calafell Evasión, Òscar Peris, regidor de Comerç i Turisme, i Txema Nosas, d'Auriga Serveis Culturals, a l'Ajuntament de Valls JOSEP CARTANYÀ
Turisme Josep Cartanyà
Dimecres, 03 Octubre 2018 16:51

L'Ajuntament de Valls mantindrà un any més la col·laboració amb l'operador turístic Calafell Evasion i amb l'empresa Auriga Serveis Culturals que ha fet possible que, en els darrers cinc anys, un total de 7.742 francesos hagin visitat la capital de l'Alt Camp.

El responsable d'Auriga Serveis Culturals, Txema Nosas, ha explicat que, si l’any 2014 i 2015 van visitar Valls 221 i 257 turistes francesos respectivament, a partir d’aleshores les xifres han augmentat fins a situar-se al voltant dels 3.000 i 2.000 visitants. "Enguany, ja han visitat la ciutat un miler de turistes procedents de França i s’espera que fins a final d’any aquesta xifra s’acosti de nou als 2.500 visitants i tot apunta a que l'any 2019 es podrà arribar als 3.000", ha assenyalat Nosas.

La visita guiada

La visita guiada que realitzen, a càrrec de l'Oficina Municipal de Turisme, comença al Pati, on es fa una introducció històrica de la ciutat i es recorren els edificis modernistes de la plaça. Els turistes també visiten Capella del Roser i la plaça del Blat, Km0 del fet casteller. Durant el recorregut, els turistes tenen l’oportunitat de visitar l'Església de Sant Joan i acabar al refugi antiaeri de Can Segarra, espai on es projecta l'audiovisual de la guerra civil a la ciutat i es visiten les galeries. El regidor de Comerç i Turisme de Valls, Òscar Peris, ha explicat que el perfil majoritari de visitants francesos és el de grups de gent gran "que van amb un altre ritme més tranquil", alhora que "contribueixen a desestacionalitzar la temporada turística". 

Per la seva banda, el representant de Calafell Evasión, Jerome Pouil, ha destacat que es tracta "d'una excursió única, de mitja jornada, que atrau turistes francesos i alguns de belgues que estiuegen durant l'any, des de Calafell o Coma-ruga, fins a Cambrils, per exemple".

Després de la visita, els grups de turistes francesos disposen de temps lliure per poder fer algunes compres a la ciutat. S’ha editat a més material promocional dissenyat exclusivament per al mercat turístic francès que inclou a més promocions de diferents establiments de la ciutat amb l'objectiu d'incentivar el comerç local.

Finalment, Òscar Peris ha anunciat que, en un futur, pronostica un augment espectacular del nombre de visitants gràcies a l'ofertura del futur Museu Casteller de Catalunya, al bell mig del Barri Antic de Valls.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: