Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Aeroport de Reus ja frega el milió de passatgers

A punt d'iniciar-se les obres d'ampliació de la terminal, que s'eleven a 11,5 MEUR

La zona de sortides, amb les portes d'embarcament, de l'Aeroport de Reus La zona de sortides, amb les portes d'embarcament, de l'Aeroport de Reus NÚRIA TORRES / ACN
Turisme ACN
Dijous, 11 Octubre 2018 17:06

L'Aeroport de Reus continua creixent, amb més de 930.000 passatgers en el que portem d'any, a punt de fregar el milió. Aquest setembre el volum de passatgers ha crescut gairebé un 6% -en comparació al mateix mes de l'any passat- i el creixement acumulat d'enguany se situa en el 2,2%. Amb una previsió de 120.000 seients programats fins a finals d'any, ja es dona per fet que la instal·lació tancarà amb creixement respecte l'any anterior -que va sumar 1.019.000 passatgers. Bon pronòstic per a l'aeroport que just és a punt d'iniciar les obres d'ampliació de la terminal d'arribades i sortides, adjudicades per 11,5 milions d'euros, amb l'objectiu de poder atendre la demanda de trànsit futura. Així, la capacitat que té ara de 1.800 passatgers/hora s'ampliarà a 2.560 passatgers/hora. Les obres, que duraran dos anys, amb puntes de fins a 200 operaris, s'hauran d'adaptar al ritme d'activitat de l'aeroport.

"L'aeroport és viu i no podem parar l'activitat per l'obra", ha manifestat el gestor de la inversió, Francisco Rodríguez, dels serveis centrals d'Aena. L'execució s'ha dissenyat com un vestit a mida, per fases, tenint en comte l'estacionalitat de l'aeroport i el tràfic de passatgers. Així, les remodelacions més complexes, com la façana encarada a les pistes d'enlairament i aterratges, es deixaran per èpoques amb menor afluència, i en etapes de major trànsit, es faran les obres menys compromeses.

L'ampliació arrenca de forma imminent amb l'enderroc de la petita edificació, a l'extrem sud de l'aeroport, on s'hi troben els cossos de seguretat de la Guàrdia Civil i la policia espanyola. Aquest primer pas, previst de deixar enllestit l'1 de novembre, permetrà guanyar amplitud per a la terminal de sortides. La façana també es desplaçarà -12 metres enllà-, de forma que la zona d'embarcament creixerà en 2.800 metres quadrats. Les portes d'embarcament es duplicaran -de les sis actuals a dotze.

S'instal·laran mampares mòbils que s'adaptaran segons el tràfic de passatgers -en el preembarcament en zona Schengen i zona No Schengen. A la vegada, en un pis superior, s'hi habilitaran les oficines en un nou espai de 900 metres quadrats. També a la terminal d'arribades es guanyaran 675 metres quadrats. S'afegirà una nova cinta de recollida de maletes -tres en total-, un factor que pot contribuir a rebre aeronaus de major capacitat, i es renovarà tota la zona de control de passaports.

"Volem minimitzar l'afectació al passatger, quan s'acabi una obra es posarà en servei, abans de l'abril del 2019", ha afirmat el director de l'aeroport, Vicent Pallarès. En aquesta primera gran ampliació a l'aeroport reusenc, la instal·lació creixerà pels extrems nord i sud, i a la vegada estarà preparada per encaixar creixements futurs de l'edifici, que seguirà mantenint l'estètica original. Aena ha adjudicat el projecte a l'empresa 'Levantina Ingeniería i Construcción" per un import d'11.561.000 euros.

Bones perspectives pel pròxim any

Pallarès es mostra convençut de les bones perspectives pel pròxim any. D'una banda, pels creixements previstos amb els dos vols de Ryanair a Polònia i London Southend, i d'altra banda, per la voluntat de la companyia Jet2.com de seguir apostant pel territori -malgrat la incertesa que plana pel Brexit-, que tornarà a operar a Reus en la nova temporada a partir de l'abril vinent.

Just aquest dijous s'han donat a conèixer les dades del volum de passatgers dels aeroports, i Reus ha registrat aquest setembre un total de 169.108 passatgers -un 6% respecte el mateix mes de l'any passat. En operacions, s'han fet 1.947 moviments -un 11,3% menys respecte el 2017. Des de gener i fins al setembre, s'han operat un total de 13.271 vols, un 2,6% és que ara fa un any.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: