Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El "Brexit" provocarà un efecte positiu al turisme de Salou

El mercat britànic avança més reserves de les habituals per al 2019 a causa d'una possible devaluació de la lliura / Salou supera els 7,8 milions de pernoctacions durant el 2018

Platja de Salou, durant la temporada d'estiu Platja de Salou, durant la temporada d'estiu CEDIDA
Turisme Laia Molné
Dijous, 29 Novembre 2018 13:43

El "Brexit", la gran incògnita pel turisme de la zona, es convertirà, de cara a l’any vinent, en “un avantatge turístic”. Així ho avançava el regidor de Turisme de Salou, Benet Presas, que apuntava a que a hores d’ara ja s’han registrat més paquets turístics venuts a la Gran Bretanya que l’any anterior. Presas veu aquesta pujada com una conseqüència directa de la possible devaluació de la moneda britànica en els propers mesos, el que ha dut als ciutadans a contractar amb antelació els viatges per avançar-se a aquesta devaluació.

Com a dada destacada, Salou ha superat els 7,8 milions de pernoctacions durant aquest any 2018, el que significa un 0,6% menys que l’any anterior. L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha volgut recordar que l’any anterior va ser “extraordinari” i “va superar totes les expectatives”, per això un 0,6% es veu com una xifra positiva, que ajuda a mantenir la gran pujada aconseguida l’any anterior, tal com ha puntualitzat el regidor de Turisme, Benet Presas.

Patronat de Turisme de Salou

patronatturisme

Pel que fa a la procedència dels visitants, per nacionalitats, les dades de l’informe de l’Observatori del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci, apunten que el major nombre de pernoctacions ha estat del turisme espanyol amb un total de 2.748.000, seguit pel turisme britànic amb 1.584.000 i el turisme francès que ha registrat un augment de pernoctacions de 8,5% en comparació amb l’any anterior. La llista de les nacionalitats amb més pernoctacions acaba amb el turisme rus i l’irlandès, ja que aquest últim es troba en creixement constant durant els darrers anys.

A més, enguany la destinació sol i platja no destaca com la principal, ja que s’hi afegeixen altres interesso turístics com la cultura, les activitats familiars i l’esport, certes novetats que l’Ajuntament de Salou ha volgut incrementar per “allargar la temporada i augmentar les visites durant tot l’any”, segons destacava Pere Granados. Salou ha participat, directament i indirectament, en 26 esdeveniments esportius, entre els quals destaca el futbol, el bàsquet i el Rally RACC, esdeveniments que han contribuït a les xifres de turisme i pernoctacions a Salou enregistrades durant aquest 2018.

El Rally RACC ha estat un dels esdeveniments esportius a Salou més importants de la temporada

rallysalou

Durant l’any també s’ha contractat una empresa especialitzada a quantificar i qualificar les mencions a les xarxes socials, el que ha ajudat a distingir els majors productes turístics de la ciutat: Port Aventura, Ferrari Land i el Rally RACC, han estat els tres protagonistes indiscutibles. A més, aquestes dades han permès detectar una millor percepció de la seguretat amb més d’un 90%, el que des de l’Ajuntament de Salou es veu com una xifra molt positiva per la imatge de la ciutat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: