Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El turisme esportiu es consolida a la Costa Daurada per Setmana Santa

Tornejos de futbol, futbol sala, bàsquet i una competició de balls de saló garanteixen la presència d'uns 20.000 esportistes nacionals i internacionals a Salou, Cambrils i la Pineda

Imatge d'arxiu del 'Mundialito' de futbol Imatge d'arxiu del 'Mundialito' de futbol CEDIDA
Turisme Redacció Infocamp
Dijous, 18 abril 2019 08:46

El turisme esportiu, amb un elevat nombre d'esdeveniments i campionats nacionals i internacionals de diferents disciplines i categories, juntament amb una Setmana Santa tardana, fan preveure una bona ocupació durant les vacances de Pasqua als principals municipis turístics de la Costa Daurada: Salou, Cambrils i Vila-seca.

El president de la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), Eduard Farriol, ha manifestat que "el turisme esportiu ja està plenament consolidat a la Costa Daurada”. Així, “per tercer any consecutiu milers de persones ens visiten per gaudir de l'esport a les nostres poblacions". Farriol conclou que “treballar amb les reserves dels diferents campionats esportius ens ajuda a poder-nos planificar amb temps, de manera que així podem preveure més fàcilment les necessitats dels nostres visitants, contractar el personal necessari i obrir instal·lacions amb la seguretat que tindrem clients allotjats i ben atesos".

Pel que fa a la previsió d'ocupació, Farriol ha afirmat que, “a falta de conèixer les reserves d'última hora, bàsicament, dels turistes nacionals i francesos, ja podem garantir una ocupació que se situarà al voltant del 85% de mitjana, aproximadament. Tot i això, les darreres nevades podrien fer que una part dels turistes vulguin aprofitar per gaudir dels últims dies de neu”.

Esdeveniments esportius per a tots els gustos

Els esdeveniments esportius programats per aquestes dates de Setmana Santa a les principals poblacions de la Costa Daurada són: la Mare Nostrum Cup Easter, que inclou tres competicions de diferents esports: MNC Football (300 equips participants, del 18 al 21 d'abril), MNC Basket-Ciutat de Reus (220 equips) i MNC Futsal (70 clubs, del 3 al 5 de maig), ha batut els seus registres de participació per a la nova edició 2019, amb un total de 600 equips, gairebé, i es calcula que unes 10.000 persones pernoctaran a la destinació; 'El Mundialito' de futbol, del 13 al 21 d'abril, amb més 300 equips de 40 països i dels 5 continents, resultant més de 5.000 participants; la Costa Daurada Cup de futbol amb gairebé 180 equips -65 d'ells femenins- que es durà a terme del 18 al 21 d'abril; el Torneig TGN Bàsquet, que celebra la 16a edició a Cambrils, del 12 al 17 d'abril, amb 79 equips i uns 1.000 participants, entre jugadors i tècnics; els dies 27 i 28 d'abril també es realitza la Football Club Barcelona a Salou i Cambrils, amb la previsió de participació d'uns 100 equips de 20 països i, finalment, del 18 al 21 d'abril es disputa a Cambrils la competició internacional de balls de saló 'II Iberica Dancesport', amb més 1.000 parelles inscrites.

Cal destacar, també, que darrerament a Salou i Cambrils s'han dut a terme el triatló Challenge de Salou, amb més de 1.000 participants de 40 països -molts d'ells professionals de primer nivell-, la Gran Fondo Cambrils Park Costa Daurada de cicloturisme a Cambrils, amb més de 2.000 participants, així com la prova UCI Marathon Cup de BTT a Cambrils, amb més de 800 participants nacionals i internacionals.

El president del Patronat de Turisme de Vila-seca, Pere Segura, ha manifestat que "enguany, tornem a tenir uns 20.000 esportistes per Setmana Santa. Per tant, ja podem assegurar que estem consolidant el turisme esportiu com un dels principals segments que ens ajuden a desestacionalitzar la temporada turística. Comprovats els grans resultats, seguirem apostant i treballant perquè aquest turisme encara creixi més". A més, afegeix que "tenim unes instal·lacions esportives de primer nivell, uns allotjaments totalment renovats, un clima benigne i fantàstiques empreses que organitzen tots aquests esdeveniments. Per tant, podem afirmar que la Costa Daurada és una de les millors destinacions del Mediterrani per al turisme esportiu".

Noves atraccions a PortAventura

PortAventura World, que ja ha obert la temporada, rebrà durant aquests dies els milers d'esportistes i acompanyants que prendran part a les competicions i gaudiran d'algunes de les novetats com poden ser la nova atracció 'Street Mission', la primera darkride de PortAventura World i l'única dedicada a 'Sesame Street' a Europa, o el nou hotel temàtic 'Colorado Creek', el sisè del complex.
A més d’aquests esdeveniments esportius, aquestes dates la Costa Daurada també acull turisme
sènior procedent de l’IMSERSO, que es troba, actualment, allotjat en diversos establiments hotelers.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: