Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Gladiadors, legionaris i guerrers envaeixen Calafell per Setmana Santa

Del 19 al 21 d'abril, Calafell celebra la primera edició del Mercat Romà i la Fira amb la Recreació Històrica Ibera i Romana, que se celebrarà al nucli històric 

El passat iber i romà calafellenc, recreat amb gairebé 60 activitats repartides entre els dies 19, 20 i 21 d'abril El passat iber i romà calafellenc, recreat amb gairebé 60 activitats repartides entre els dies 19, 20 i 21 d'abril TURISME CALAFELL
Turisme Redacció Infocamp
Dijous, 18 abril 2019 21:15

La Costa Daurada és una destinació atractiva per una escapada durant la Setmana Santa, moment en què les famílies podran gaudir de les primeres vacances després de les ja llunyanes festes nadalenques. El seu clima primaveral mediterrani convida a delectar-se amb el primer bany de sol i mar. Però a la regió hi ha municipis amb caràcter, com Calafell, que aposten per alternatives singulars més enllà de les seves belles platges. Entre elles destaca el seu important llegat històric: la Ciutadella Ibèrica de Calafell, un dels jaciments arqueològics més importants de l'Estat espanyol.

Per això, durant els dies 19, 20 i 21 d'abril – en plena Setmana Santa -, aquesta vila del Baix Penedès celebrarà la primera edició del Mercat Romà. Una iniciativa de l'Associació de Comerciants de Calafell, que organitza per primera vegada aquest esdeveniment amb la finalitat de posar en valor el patrimoni històric i arqueològic del municipi perquè es conegui no només pels seus atractius turístics com les seves platges, sinó per la història i la cultura que alberga.

El passat iber i romà calafellenc, recreat amb gairebé 60 activitats repartides en tres dies

El divendres 19 d'abril, a les 11 hores, tindrà lloc el tret de sortida d'aquest esdeveniment, que s'allargarà fins al diumenge 21, en horari d'11 a 15h i de 17h a 21h, i que comptarà amb prop de 60 activitats ambientades en la vida de les èpoques romana i ibera.

Al barri antic de Calafell hi haurà parades d'artesania i d'alimentació, on es realitzaran degustacions. També es podran realitzar visites guiades al Castell, a la Vila Romana de Vilarenc i a la Ciutadella Ibèrica. El mercat, que s'ha posicionat com a lliure de maltractament animal, serà l'escenari on s'impartirà un taller i algunes xerrades sobre conscienciació animal, la seva filosofia i el seu paper en la història. A més, els carrers de Villarroel, Jesús, del Mar, Sis de desembre i l'Avinguda Generalitat, totes en el nucli històric, seran testimoniatges de caracteritzacions d'oficis i llocs de la Roma de fa 2.000 anys enrere.

De la mà del grup Barcino Oriens, especialitzat en recreació i divulgació històrica romana, podran veure's funcions de gladiadors, militars, enginyers, arquitectes i altres personatges, a més de les localitzacions on era comuna trobar-los, com un campament romà.

Calafell romà Setmana Santa
El llegat iber a la ciutat de Calafell dona lloc al campament iber que estarà en la plaça Camí de Mar. Reconstruït pel grup Ibercalafell, comptarà amb entrenaments de guerrers, demostracions de treballs quotidians de l'època i explicacions arqueològiques. Una experiència que, sens dubte, traslladarà al públic a la Calafell més ibera.

La regidora de Turisme de Calafell, Maite González considera que “aquest acte coorganitzat conjuntament amb l'Associació de Comerciants de Calafell està pensat amb la finalitat de promoure la participació activa del municipi en el mercat turístic, tant a nivell nacional com internacional, així com impulsar tot tipus d'activitats que enriqueixin l'oferta d'oci, tant per als residents a Calafell com per als visitants que arriben al nostre municipi”.

Glossari romà, una eina útil per a viure la festa de la forma més genuïna

Per a donar-li més autenticitat, Calafell ha dissenyat el programa del Mercat Romà utilitzant autèntics termes d'origen romà. Un glossari que detalla el significat de cadascun dels actes, activitats, llocs o persones per a viure i entendre la festa sense perdre un sol detall:

Pompa Triumphalis: desfilada triomfal
Ornatrices: serventes especialitzades en bellesa i cures corporals
Panòplia Legionària: armament militar
Agrimensura: arquitectes de l'antiga Roma
Ludus Gladiatorius: escola de gladiadors
Contubernium: vida quotidiana de la legió romana

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: