Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Descoberta de Pratdip i Tivissa, aquest divendres, al festival senderista

Les Terres de Mestral han estat la nova incorporació d'enguany del II Festival Senderista de la Costa Daurada-Terres de l'Ebre

Vista panoràmica de Pratdip envoltat del paisatge de la Serra de Llaberia Vista panoràmica de Pratdip envoltat del paisatge de la Serra de Llaberia FESTIVAL SENDERISTA
Turisme Redacció Infocamp
Divendres, 28 Octubre 2022 08:10

Aquest divendres les poblacions de Pratdip i Tivissa seran protagonistes del II Festival Senderista de la Costa Daurada-Terres de l’Ebre, esdeveniment que s’endinsa aquest cap de setmana per terres del Baix Camp i de la Ribera d’Ebre.

Pratdip i la serra de Llaberia

La passejada per Pratdip tindrà lloc a les 17 h de la tarda i seguirà el guiatge de The curious cats. Al seu capdavant, Jaume Gaspà, explica que "és una sortida on posem en el mapa Pratdip i el paisatge que l'envolta, la serra de Llaberia", amb "la cultura i el folklore d'aquestes terres, que es basen en gran manera en les llegendes", entre les quals destaca la dels dips, els mítics gossos-vampirs que atacaven ramats, però si s'esqueia també alguna persona, per a xuclar-li la sang i en la qual es va inspirar Joan Perucho per a la seva novel·la Les històries naturals. La sortida acabarà amb un tast a l'agro-botiga local de coc de garrofa regat amb vermut Dip.

Coincideix que aquest cap de setmana tindrà lloc el Pratdip Llegendari, un festival cultural i familiar que transforma la població en un viatge en el temps i que durant aquesta ruta estarà en plena fase de decoració d’ambientació medieval. Durant la passejada també es visitarà el castell, des d’on es pot gaudir d’unes excel·lents vistes del poble.

Capvespre a Tivissa

La segona ruta proposada per al divendres ens porta a Terres de l’Ebre, concretament a Tivissa, a la Ribera d’Ebre. ‘Tivissa. Camins empedrats al capvespre’, “és una passejada fàcil, per a tots els públics, per antics camins de ferradura, que permet mostrar els indrets més bonics i desconeguts que envolten Tivissa” explica Meritxell Omella, responsable de l’empresa de guiatge El brogit. La sortida es farà a les 18 h, aprofitant les darreres llums del dia i de la mà d’en Quimo, el geòleg local. En finalitzar es podrà contemplar la posta de sol sobre el poble des de la Llena.

Cal recordar que durant aquest cap de setmana tindran lloc una vintena de sortides i activitats a l’entorn natural dels municipis de Tivissa, Pratdip i Vandellòs-l’Hospitalet de l’Infant, sempre comandades per experts guies locals. A més de les rutes hi ha tota una sèrie d’activitats paral·leles com la visita guiada al Molí i Centre d’Interpretació de l’Oli de Vandellòs, la pràctica d’snorkel guiat per oceanògrafes, rutes en caiac per l’Ebre, etc.

Les Terres de Mestral, novetat d'enguany

Les Terres de Mestral han estat la nova incorporació d’enguany al II Festival Senderista de la Costa Daurada - Terres de l’Ebre, mentre que el passat cap de setmana les activitats s’han desenvolupat a les Muntanyes de Prades. L’esdeveniment està organitzat per la revista Descobrir Catalunya, en col·laboració amb el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i els consells comarcals de la Conca de Barberà, l’Alt Camp, el Baix Camp i la marca turística Terres de Mestral.

Concurs fotogràfic #SenderistaFest22

#SenderistaFest22 és el concurs fotogràfic que organitza el Festival amb l’objectiu de difondre a través de les xarxes les millors instantànies dels indrets que es visitin i de les activitats que es duguin a terme. Els participants han de publicar les imatges de les sortides a les xarxes socials, amb l’etiqueta #SenderistaFest22.

Els guanyadors rebran productes i experiències locals, com una sessió de Llit flotant Thermo Spa, un bateig de submarinisme, una sortida de navegació en família, etc. També podran aconseguir la subscripció d'un any a la revista Descobrir Catalunya, on es publicarà el nom dels afortunats, al número de desembre. Fins al 31 d’octubre hi ha temps per enviar les imatges.

Per inscriure’s en cada una de les rutes o propostes del Festival s’ha d’accedir al web https://festivalsenderistacostadaurada.cat i l’operador del guiatge contractat es posarà en contacte amb cada sol·licitant.

En finalitzar cada una de les propostes guiades, hi haurà una activitat complementària i un tastet de productes del territori. El preu de cada sortida té un cost de 15 euros per als adults (a partir dels 16 anys) i de 3 euros dels 7 fins als 16 anys.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: