Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Més 630.000 persones visiten els monuments de Tarragona el 2016

El Circ, el monument més visitat i el Fòrum de la Colònia el que més creix

Imatge del Fòrum de la Colònia, el monument que més ha crescut durant el 2016 Imatge del Fòrum de la Colònia, el monument que més ha crescut durant el 2016 TARRAGONA.CAT
Patrimoni Albert Morera
Dimarts, 14 Febrer 2017 14:08

Els espais patrimonials de Tarragona van rebre un total de 638.858 visitants durant l’any 2016, un 10% més que l’any 2015 i un 30% més que l’any 2012, arribant així a números anteriors a la crisi. El Circ i el Pretori romà han estat els monuments que han rebut més visites (200.000) seguits per l’Amfiteatre amb 180.000. ‘Tarraco Viva’ també és una de les protagonistes d’aquest augment amb una participació de més 100.000 persones i consolidant-se com l’activitat amb més seguiment de les diferents jornades de divulgació històrica que organitza la ciutat.

El Fòrum de la Colònia és l’espai que més creix amb un 32% respecte l’any anterior, a més la regidora de Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria, ha explicat que volen seguir potenciant el que va ser el mercat romà a través d’augmentar les visites escolars en aquesta zona. Pel que fa a la resta, tots augmenten al entorn un 12% i un 20%, excepte la maqueta de Tarraco, la qual és l’únic que baixa, exactament en un 20%. Pel que fa a les cases modernistes de la ciutat, en les quals només es poden visitar amb visita concertada, creixen les dues al voltant d’un 10%. Tot i aquest petit augment, la Casa Castellarnau i Casa Canals estan molt lluny respecte les xifres d’abans de la crisi; haurien de multiplicar les seves visites per 35 per igualar-les. En aquest sentit, la també portaveu del grup municipal ha volgut recalcar que “l’Ajuntament en cap cas perdrà el control sobre la gestió” d’aquests espais museístics.

Procés participatiu sobre els usos del patrimoni

Arran de les polèmiques de fa uns anys sobre l’ús dels espais patrimonials per a determinats fins, el govern municipal va decidir saber l’opinió de la ciutadania a través de Civic Tarraco, un procés participatiu que ha aportat més de 60 idees, de les quals un 80% són viables, a través d’enquestes al carrer i grups de debat. Les idees recollides es centren en la preocupació per millorar la convivència entre els monuments i la vida diària dels tarragonins.

Aquestes polèmiques van sorgir després dels diferents actes realitzats a l’Amfiteatre que van dur a terme Societat Civil Catalana i Òmnium Cultural, conjuntament amb l’Assemblea Nacional Catalana. També vestir les estàtues de Roger de Llúria i dels Despullats amb banderes espanyoles i estelades no va ajudar al debat que volia propiciar la regidora.

Especialitzats en divulgació de la història

Floria ha destacat que la ciutat de Tarragona “s’està especialitzant en divulgació de la nostra història”. Aquesta divulgació la conformen diverses activitats, però la reina és ‘Tarraco Viva’ amb una participació de més de 100.000 persones cada any. A més, són un punt fort les iniciatives de ‘Tarragona 1800’ sobre la guerra del francès, la memòria històrica amb la Guerra Civil i les Jornades de Patrimoni Mundial. Aquestes últimes, són “un orgull de ciutat” per la regidora, ja que són unes jornades mundials on es reuneixen diferents ciutats premiades per la UNESCO.

Durant aquest 2016, el consistori ha col·laborat amb la Generalitat per realitzar les obres del Pla Directori de la Muralla, juntament amb l’excavació al Carrer Ferrers o la museïtzació del Teatre Romà. A part, d’aquest últim, durant el 2107 es realitzaran reformes a l’espai del Circ i al Fòrum de la Colònia.  

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: