Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

S’inicia la integració urbanística del Circ romà a la plaça dels Sedassos

S’utilitzaran els propis murs per col·locar una xapa i un paviment per instal·lar-hi una graderia

Estat dels treballs al Circ romà, a la plaça dels Sedassos de Tarragona Estat dels treballs al Circ romà, a la plaça dels Sedassos de Tarragona ALBERT MORERA
Patrimoni Albert Morera
Divendres, 03 Març 2017 17:12

La regidora de Patrimoni de Tarragona, Begoña Floria, ha presentat l’inici de les obres per la restitució i integració urbanística de la grada del Circ romà ubicada a la plaça dels Sedassos. Floria ha destacat que és “una intervenció molt important perquè posa en valor una zona del circ que fins ara era poc coneguda”. Les modificacions tenen un pressupost de 242.000 euros, dels quals el 75% són de l’1% cultural del Ministeri de Foment, la resta provenen de les arques municipals.

La també nova regidora de seguretat ciutadana ha volgut recordar que Tarragona és ciutat Patrimoni de la Humanitat per “integrar els seus monuments amb la vida quotidiana de la gent”. En aquest sentit, en les obres s’han incorporat aportacions de la ciutadania recollides al procés de participació ‘CivicTarraco’ i s’ha treballat conjuntament amb el veïnatge per a que aquesta integració sigui “possible”.

La intervenció consistirà en restituir dues de les cinc voltes que hi ha a la zona meridional del monument i permetrà museïtzar la part interior més endavant. Les obres, les quals es preveu el seu acabament d’aquí vuit mesos, consisteixen en aprofitar els propis murs per col·locar un xapa i instal•lar-hi un paviment de fusta que servirà per a construir una grada.

Un cop ja acabades, l’espai restarà obert a la ciutadania, però en un horari delimitat. També, s’hi podran realitzar activitats, com per exemple: “un concert de música clàssica del Conservatori de Tarragona”, ha explicat Floria, que ha afegit que sempre seran actes “que no molestin als veïns”.

Modificacions de terrasses

Aquests canvis provocaran que, en els vuit mesos que durin les obres, els bars de la Plaça dels Sedassos vegin reduïts els seus espais per les terrasses. Per aquest motiu, el consistori ha parlat amb els empresaris per a una nova recol·locació d’aquestes, però sempre dins la mateix plaça i mantenint les mateixes taules que ja tenien concedides.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: