Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Guàrdia Civil recupera peces arqueològiques de l’època romana a Creixell

Es tracta de dos morters, un coll d’àmfora i diversos fragments de ceràmiques

Algunes de les peces arqueològiques trobades a Creixell Algunes de les peces arqueològiques trobades a Creixell CEDIDA
Patrimoni Redacció Infocamp
Dimarts, 25 abril 2017 16:50

Efectius del Servei Marítim de la Guàrdia Civil de Tarragona i el Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques de la Guàrdia Civil de Barcelona han recuperat peces arqueològiques de l’època romana a Creixell. Concretament dos morters, un coll d’àmfora i diversos fragments de ceràmica amb més de 1.800 anys d’antiguitat procedent de las costes del municipi.

Un dels morters va ser localitzat per uns submarinistes que es trobaven practicant la pesca submarina i el van entregar voluntàriament a la Guàrdia Civil. Arrel d’aquest descobriment, es va establir un operatiu preventiu dirigit a la localització d’altres restes arqueològiques que es poguessin trobar en perill d’espoli o extracció per mitja d’una altra metodologia que no fos arqueològic –ocasionant una greu pèrdua d’informació històrica-. Els objectes recuperats van passar a disposició del Servei Arqueològic de la Generalitat de Catalunya per la seva restauració i conservació.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: