Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Conèixer Tàrraco a través del llenguatge de les pedres

El Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT) programa aquest diumenge 5 de novembre, a les 11h, 'Fem parlar les pedres!', una activitat dirigida a tota la família

'Fem parlar les pedres!' és una activitat adreçada a tota la família 'Fem parlar les pedres!' és una activitat adreçada a tota la família MNAT
Patrimoni Redacció Infocamp
Dissabte, 04 Novembre 2017 11:20

Aquest diumenge dia 5 de novembre continua el programa organitzat pel Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT), 'Vine al Museu en família! Pots fer una gran descoberta', pensat per a famílies que vulguin passar una estona interessant i divertida al voltant del nostre passat romà. En aquesta ocasió, el MNAT proposa una divertida activitat on es dona a conèixer l'antiga ciutat de Tàrraco a través dels materials petris 'Fem parlar les pedres!'.

Al llarg de la història la pedra ha estat un element fonamental per a la humanitat: per a la construcció (cases, fortificacions, temples, camins...), per a la representació artística (escultures, relleus, mosaics...), per a l’expressió simbòlica (inscripcions...). I Tàrraco n’és un clar exemple. La muralla, el circ, el teatre, l’amfiteatre, els temples, els carrers, les cases urbanes, les vil·les rurals... tot es va bastir utilitzant la pedra més propera –la que proporcionava el propi territori–, juntament amb altres importades d’arreu, sovint procedents de les més prestigioses pedreres de l’Imperi romà.

A través d’una selecció de peces del museu –posades en les mans dels artesans que hi van intervenir (picapedrers, marbristes, escultors, comerciants...)- l'activitat permet mostra com era la societat de Tàrraco a través del llenguatge de les pedres. "Les pedres no parlen, però les podem fer parlar. Descobrirem les moltes històries que ens amaguen!", descriuen els organitzadors de l'activitat.

L’activitat es realitza al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (plaça del Rei, 5), a les 11 h (té una durada aproximada de 2 hores), i un preu de 5 euros per persona. L'entrada és gratuïta amb la presentació del carnet del Club Súper 3. Cal fer reserva prèvia als tel. 977 25 15 15 o al correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: