Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El quart congrés Tarraco Biennal es dedicarà al cristianisme

Tindrà lloc d’aquí a un any i es farà coincidir amb la celebració de la reunió d’Arqueologia Cristiana

Detall del sarcòfag de Besteda, a la catedral de Tarragona Detall del sarcòfag de Besteda, a la catedral de Tarragona A. MUÑOZ
Patrimoni Carina Filella / El Punt Avui
Dimarts, 28 Novembre 2017 09:34

El quart Congrés Internacional d’Arqueologia i Món Antic Tàrraco Biennal es dedicarà a les troballes arqueològiques del cristianisme. No en va, Tarragona “té un dels patrimonis paleocristians més importants de tota la península Ibèrica”, segon s va dir ahir Andreu Muñoz, director del Museu Bíblic Tarraconense, que va presentar el congrés, juntament amb Joaquín Ruiz de Arbulo, catedràtic d’arqueologia de la URV, i Joan Josep Marca, president de la Fundació Mútua Catalana, impulsor d’aquest esdeveniment que tindrà lloc l’any que ve (entre els dies 21 i 24 de novembre del 2018). Tàrraco Biennal coincidirà enguany amb una altra trobada científica destacable: d’acord amb l’Institut d’Estudis Catalans i la càtedra d’Arqueologia Cristiana de la Universitat de Barcelona es farà coincidir amb la celebració de la VII Reunió d’Arqueologia Cristiana Hispànica, una trobada que per primer cop tindrà lloc a Tarragona i que no s’organitzava des de l’any 2003, quan va tenir lloc a València.

Investigadors i estudiosos d’arreu d’Europa presentaran a Tarragona les darreres troballes arqueològiques sobre els primers segles del cristianisme. La trobada, en la qual també hi seran presents institucions internacionals vinculades a l’arqueologia, es farà al campus Catalunya de la URV entre el 21 i el 24 de novembre del 2018. Ruiz de Arbulo va dir que l’edició de l’any vinent té com a principal objectiu “projectar la ciutat de Tarragona i el seu patrimoni arqueològic de gran valor”. El catedràtic d’arqueologia de la URV també va presentar ahir a la tarda el llibre que recull les actes del congrés de l’any passat, que es va dedicar al circ romà.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: