Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Museu de Reus restaura en directe ‘la Verge adormida’

La proposta està pensada per donar visibilitat a les tasques que es realitzen habitualment als museus

Imatge de la Verge adormida Imatge de la Verge adormida CEDIDA
Patrimoni Redacció Infocamp
Diumenge, 22 abril 2018 00:38

El Museu de Reus ha presentat el programa de restauració d’una de les peces del seu fons la ‘Verge Adormida’. Es tracta d’una obra anònima, considerada del segle XV, d’estil gòtic tardà i que procedeix de l’església Prioral de Sant Pere. Anna Miralles serà la restauradora encarregada d’executar les tasques de neteja, adequació i consolidació de la peça. El procés de restauració va començar el 19 d’abril i va fer de manera oberta perquè tothom que hi estigués interessat pogués assistir en directe a la restauració de la peça.

La imatge que es restaura va ser venerada fins a mitjans del segle XIX a l’antic altar de Sant Anotni Abat de la Prioral i s’exposava amb la seva llitera al centre de la nau durant la festivitat de l’Assumpció. La devoció a la Mare de Déu d’Agost és molt present a la cultura catalana, ja que se celebren una gran quantitat de festes locals al seu voltant. La iconografia mostra aquesta advocació mariana com una dona en posició horitzontal, anomenada Mare de Déu ‘del llit’, morta, gitada o adormida.

L’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, ha explicat que ‘aquesta és una proposta pensada per donar visibilitat a una de les tasques habituals del museu perquè tenim la voluntat d’obrir i acostar els equipaments culturals de la ciutat a tothom, de manera que el públic els conegui i se’ls senti seus’. Amb l’objectiu de dinamitzar la restauració pública de la Mare de Déu adormida, s’ha organitzat un cicle de conferències que es faran a les 19:00h hores al Museu de la Plaça de la Llibertat i que, en finalitzar, donarà l’oportunitat al públic assistent de conèixer l’obra.

La primera conferència, titulada ‘La imatge reusenca de la Mare de Déu adormida’, a càrrec de Marc Ferran i Anna Miralles i va tenir lloc el dimarts 17 d’abril. El dijous 26 d’abril Francesc Massip serà l’encarregat de donar la segona conferència titulada ‘El teatre assumpcionista’. L’última, ‘Goig i tradició popular a entorn de la Mare de Déu d’Agost’ la farà Joan Roig i Montserrat el dimarts 8 de maig.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: