Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 638

Més de 6.000 persones participen a Reus a la Nit dels Museus i del Patrimoni

L'espai amb una major afluència de públic ha estat el Gaudí Centre amb 1.135 visitants

Visita al campanar de la Prioral de Sant Pere Visita al campanar de la Prioral de Sant Pere CEDIDA
Patrimoni
Diumenge, 20 Mai 2018 11:25

Un total de 6.181 persones, 1.576 més que el 2017, han visitat aquest dissabte els 14 espais museístics i patrimonials que han participat a la segona edició de la Nit dels Museus i del Patrimoni, organitzada per les regidories de Cultura i Projecció de Ciutat i, enguany, amb la música com a fil conductor amb motiu de la commemoració de Reus Ciutat de la Música 2018. Els espais que s'han obert enguany per primer cop han estat un reclam per al públic, tant la biblioteca Xavier Amorós, com el Jardí de la Casa Rull o el Círcol.

La Diputació de Tarragona ha col·laborat amb la Nit dels Museus i del Patrimoni a través dels dos espais patrimonials que té a la ciutat, el Palau Bofarull i, enguany, com a novetat, l'Escola d'Art i Disseny del carrer del Vent que ha obert les seves portes amb una exposició de joieria amb peces fetes per l'alumnat.

La regidora de Cultura, Montserrat Caelles, ha volgut destacar l'èxit i la qualitat de la proposta i ha remarcat que “aquesta és una clara aposta que uneix cultura i patrimoni per projectar la ciutat. La cultura és un espai privilegiat a través del qual Reus mostra la seva capacitat d'impulsar projectes de volada i que atrauen, tal com hem pogut veure aquesta nit novament, tant a la gent de la ciutat com a la gent que ens visita”.

L'espai amb una major afluència de públic ha estat el Gaudí Centre amb un total de 1.135 visitants i els espais que han augmentat més el nombre de visitants han estat el Palau Bofarull, el saló de Plens i el Campanar.

Els diferents espais gestionats pels Museus de Reus (Col·lecció d'arqueologia del raval de Santa Anna, plaça de la Llibertat i Refugi de la Patacada) han rebut una afluència molt important de visitants, amb 1.812 persones.

Remarcar també que una vegada més el refugi de la Patacada ha exhaurit totes les localitats possibles de la visita, tot i que continuarà obrint-se en visites comentades i concertades prèviament cada setmana.

L'ampli programa d'activitats programades amb motiu de la Nit dels Museus i del Patrimoni, que han girat majoritàriament al voltant de la música, han estat un gran reclam pel públic. Destaquen les actuacions musicals del Trio Almont al Museu de la plaça de la Llibertat, del Trio Impossible a la biblioteca Xavier Amorós i del saxofonista Gerard Marsal al Jardí de la Casa Rull, per exemple.

Una de les curiositats de la nit ha estat que les visites al Campanar de la Prioral de Sant Pere, des d'on els visitants han pogut descobrir impressionants vistes de la ciutat des de l'edifici més alt, han comptat amb les explicacions dels Campaners de Reus.

També ha sorprès al visitant que ha entrat al Gaudí Centre la música modernista catalana que, sota la direcció d'Albert Galcerà, ha unit l'arquitectura de Gaudí amb els instruments tradicionals, fusionant-los i convertint-los en música actual.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: