Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’Arxiu de Reus mostrarà els fons musicals per commemorar el Dia Internacional

Per celebrar el Dia Internacional dels Arxius, també s’organitzaran durant aquest mes tallers, xerrades, visites guiades i exposicions

L’Arxiu Municipal de Reus L’Arxiu Municipal de Reus CEDIDA
Patrimoni Redacció Infocamp
Dilluns, 04 Juny 2018 08:37

El primer acte que organitza l’Arxiu Municipal per commemorar el Dia Internacional dels Arxius serà el dimecres 6 de juny, a les 18:30 hores, amb una visita guiada a l’Arxiu en què es poden descobrir entre altres, els fons musicals que s’hi preserven. El dijous 7 de juny, de 18:30 a 20:00 hores, tindrà lloc el taller pràctic ‘L’escriptura als voltants de l’any 1.000: estris, tintes i suports’. Finalment, el dissabte 9 de juny, el Dia Internacional dels Arxius, a les 11:00 hores, es realitzarà una visita al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya. Per poder participar en aquestes activitats cal inscripció prèvia al telèfon 977 010 054.

D’altra banda, l’Arxiu de Reus ofereix al juny dues exposicions: ‘Les Bases de Manresa i l’Assemblea de Reus’, del 4 al 15 de juny i ‘L’Arxiu vist amb ulls d’infants’, del 4 al 22 de juny, que consistirà en una mostra de dibuixos que han fet els nens i nenes que han visitat l’Arxiu. Durant aquest mes també es portaran a terme les darreres activitats adreçades a escolars que es desenvolupen durant el curs per donar a conèixer l’Arxiu i també la història de la ciutat.

En total s’han previst una visita dels alumnes de Mas Carandell, el dia 7 de juny a les 10:00 hores; un taller d’escriptura amb els alumnes de 4t de l’escola Rubió i Ors, el dia 8 de juny a les 9:00 i a les 11:00 hores i , per últim, el dia 14 de juny a les 10:00 hores tindrà lloc una xerrada sobre l’Assemblea de Reus de la Unió Catalana del 1893 als alumnes de Batxillerat de l’Institut Salvador Vilaseca, a càrrec de l’historiador reusenc Joan Navais.

L’última activitat organitzada per l’Arxiu tindrà lloc el 20 de juny a les 19:00 hores, i serà la presentació del fons de documentació musical del mestre Vidal, que inclourà una conferència de la doctora en Història de l’Art, Ester Pascual, especialista en història de la música. Tot seguit, el musicòleg Gerard Moreno explicarà com s’està duent a terme el procés de catalogació. L’acte finalitzarà amb l’actuació d’una secció de la Banda Simfònica de Reus que interpretarà una sardana que va compondre Xavier Vidal pels seus fills.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: