Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'orgue de Valls ja ha fet realitat més de la meitat de la seva campanya de mecenatge

En poc més de sis mesos de campanya, les aportacions populars superen els 150.000€ i s'han apadrinat 145 tubs

La campanya ja ha superat més de la meitat dels objectius fixats inicialment fins l’any 2021 La campanya ja ha superat més de la meitat dels objectius fixats inicialment fins l’any 2021 ORGUE DE VALLS
Patrimoni Redacció Infocamp
Dimecres, 11 Juliol 2018 16:28

Aquest matí, a l'església de Sant Joan de Valls, la comissió ciutadana de l'orgue de Valls ha actualitzat les xifres de la campanya de mecenatge i apadrinament de tubs que, engegada a finals del passat mes de gener, ja ha fet realitat 3/5 parts del total previst, és a dir, ha superat més de la meitat dels objectius fixats inicialment fins l’any 2021.

Així, ja s'ha superat el llindar dels 150.000€ en aportacions populars i uns 145 tubs ja han estat apadrinats en els darrers sis mesos. Cal recordar que alguns dels tubs compten amb més d'un padrí o padrina (que comparteixen projecte), fet pel qual el passat Sant Joan ja es van reconèixer més de 150 mecenes en un acte de lliurament de diplomes a la mateixa església de Sant Joan, plena a vessar per l’ocasió.

A data d'avui, dels 145 tubs, aquests han estat apadrinats per 18 entitats i associacions, 7 empreses i més de 120 particulars i famílies, a més de donatius econòmics que també se sumen al total de la campanya. D'entre tots els tubs apadrinats hi figuren: 4 grans tubs de façana (reservats per a grans mecenes i institucions), 34 tubs mitjans i petits de façana, 6 tubs de trompeteria i un centenar de tubs interiors, que completen la xifra total.

Un projecte de la ciutadania

El projecte de recuperació de l’orgue de Valls està impulsat per una comissió ciutadana integrada per agents musicals, corals, escoles de música, entitats patrimonials, particulars, parròquia de Sant Joan i Ajuntament, amb el suport de la Diputació de Tarragona; i que treballen per fer realitat aquest projecte de cara a les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela 2021.

Les butlletes i urnes per col·laborar en el projecte de recuperació de l’orgue de Valls es poden trobar a les diverses parròquies de la ciutat i als taulells d’informació municipal de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, l’Oficina Municipal d’Informació Turística o la Biblioteca Carles Cardó.

Les aportacions

Les aportacions s’han fixat a partir de 25 euros a l’any, amb un compromís de quatre anys. Amb aquesta quantitat es pot apadrinar un tub petit interior (100 euros a repartir en quatre aportacions anuals) i, a canvi, es lliurarà al mecenes un diploma d’apadrinament i el seu nom figurarà en el llistat de tots els padrins del nou instrument que s’inclourà dins l’instrument. Per als tubs mitjans i grans de l’interior de l’orgue s’ha establert una aportació de 300 i 500 euros, respectivament.

Per als tubs de façana, a més del diploma d’apadrinament i de figurar al llistat de padrins, el nom del mecenes serà gravat a l’exterior del mateix tub. Per aquests tubs de façana s’han fixat les següents aportacions: 1.600 euros per als tubs petits situats entre torres; 3.000 per als tubs mitjans de les dues torres laterals; 5.000 per als tubs grans de la torre central; 12.000 per als tubs per a grans mecenes; i 25.000 euros per als tubs per a grans empreses col·laboradores.

Totes les donacions es podran desgravar en la declaració de l’IRPF (30% en el cas dels particulars i 35% per a empreses). Per participar-hi només cal omplir una de les butlletes i dipositar-la en qualsevol de les urnes disponibles.

La comissió ciutadana de l’orgue de Valls espera seguir sumant suport i apadrinaments pel projecte de cara als propers mesos.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: