Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Localitzen restes d'un edifici d'època romana amb estructures de captació d'aigua fora de les muralles de Tarragona

Després de la intervenció arqueològica al solar de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil, es costruïran habitatges

Al solar de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil, s’ha documentat l’existència d’un extens edifici romà que ocuparia la part extramurs del suburbi nord occidental de Tàrraco Al solar de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil, s’ha documentat l’existència d’un extens edifici romà que ocuparia la part extramurs del suburbi nord occidental de Tàrraco TARRAGONA CULTURA
Patrimoni ACN
Dimecres, 25 Juliol 2018 12:27

La segona fase de la intervenció arqueològica al solar de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil de Tarragona ha permès documentar l'existència d'un extens edifici d'època romana situada fora muralles, al suburbi nord-occidental de Tàrraco. L'edifici data d'una cronologia inicial del segle II dC, d'època flàvia, tot i que també hi ha evidències d'activitat anterior. L'activitat constructiva i funerària, amb fins a quatre enterraments detectats, es reprèn a partir d'època baix imperial, entre els segles IV i VI. Una de les troballes destacades és la documentació d'una estructura baix imperial destinada a la captació d'aigües subterrànies.

La directora de l'excavació, Judith Siurana, ha explicat que "els indicis porten a pensar que no és un espai residencial, sinó un espai productiu i d'emmagatzematge molt ben ubicat, prop d'una de les portes de la muralla de la ciutat". Passat l'estiu es començarà la construcció d'un edifici amb 30 habitatges a preu social ja venuts, 27 aparcaments, 31 trasters i dos locals comercials a la planta baixa. La construcció no afectarà les restes arqueològiques.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: