Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona recorre la petjada pel territori de l’arquitecte modernista Jujol

Per commemorar l’Any Jujol, es faran visites guiades pel llegat modernista de la ciutat / S’iniciarà un concurs d’Instagram per descobrir les joies al Camp de Tarragona

La Tarragona Modernista recorrerà diversos monuments de l'arquitecte Jujol, englobat en la commemoració de l'Any Jujol La Tarragona Modernista recorrerà diversos monuments de l'arquitecte Jujol, englobat en la commemoració de l'Any Jujol LAIA MOLNÉ
Patrimoni Laia Molné
Dijous, 18 Octubre 2018 13:17

Aquest any se celebren els 140 anys del naixement de l’arquitecte modernista Josep Maria Jujol i els 70 de la seva mort, per aquest motiu, Tarragona organitza un programa d’activitats per reconèixer el seu llegat. La consellera de Cultura i Patrimoni de Tarragona, Begoña Floria, ha volgut posar l’accent en la importància de “donar-li el reconeixement que mereix, i mostrar a la ciutadania la penjada que Jujol va deixar a Tarragona”.

El darrer dissabte d’octubre, dia 27, i tots els dissabtes de novembre es realitzarà una visita guiada a la Tarragona modernista. Es tracta d’una ruta, amb un preu de 4€, que s’iniciarà a l’Antiga Audiència amb la projecció d’un documental i continuarà recorrent punts emblemàtics com la casa Ximenis, el mausoleu a Jaume I o el col·legi de les Teresianes junt amb l’estrenat Mercat i l’església Sant Francesc, entre d’altres. Josep Maria Buqueras, expert en modernisme i en l’obra de Jujol, serà el guia que en desgranarà la figura a través dels edificis i monuments que contenen la petjada de l'arquitecte. La ruta urbana acabarà amb una visita guiada al Teatre Metropol a càrrec d’Agora Tarraco.

Jujol, qui va ser aprenent de Gaudí, té una obra molt present al Camp de Tarragona. Per aquest motiu, la Fundació Trencadís ha organitzat un cicle de conferències itinerants per realçar tots aquests espais. Des d’aquest mes d’octubre i fins al juliol 2019, s’oferirà l’oportunitat de conèixer, entre altres, la Casa Bofarull dels Pallaresos, el santuari Nostra Senyora de Montserrat de Montferri, l’església del Sagrat Cor de Montferri. A més, des de l’Ajuntament s’han organitzat excursions escolar a Sant Joan d’Espí per veure el centre cultural Can Negre i a la inversa, excursions des de Sant Joan d’Espí per visitar el teatre Metropol.

Concurs de fotografia modernista

L’Ajuntament convoca als usuaris a participar en l’activitat #TGNmodernista. Les persones que vulguin participar-hi podran publicar imatges d’edificis, objectes, elements urbans, detalls arquitectònics, etc, amb l’etiqueta #TGNmodernista fins al dia 11 de novembre a les 23 h. Posteriorment es reunirà un jurat i en seleccionarà 12 fotografies guanyadores, que il•lustraran un calendari de 2019 editat per l’Ajuntament de Tarragona. A banda de formar part del calendari, s’atorgaran 12 premis, consistents, cadascun, en 2 entrades per a les representacions de la programació estable del Teatre Metropol.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: