Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

S'inicien els treballs d'instal·lació del carilló al Mercat Central de Tarragona

El carilló, que s'ubicarà a la plaça Corsini, s'inaugurarà el proper 21 de novembre / L'estructura comptarà amb sis elements del seguici popular com a protagonistes

Imatge dels sis elements del Seguici Popular que formaran part del Carilló del Mercat Central Imatge dels sis elements del Seguici Popular que formaran part del Carilló del Mercat Central CEDIDA
Patrimoni Redacció Infocamp
Dimarts, 06 Novembre 2018 13:04

La consellera de Comerç de l’Ajuntament i presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando, ha anunciat que demà 7 de novembre s’iniciaran els treballs d’instal·lació del carilló al mercat central, per aquest motiu la porta d’accés per la plaça Corsini romandrà tancada al públic, que podrà accedir al recinte per les altres tres portes i la del Mercadona.

Els treballs d’instal·lació de tots els mecanismes i elements necessaris per fer funcionar el rellotge carilló es desenvoluparan els propers dies i es duran a terme diferents proves per tal d’assegurar una òptima posada a punt, pel dia 21 de novembre que s’inaugurarà oficialment.

La consellera Elvira Fernando presentant el funcionament del rellotge carilló

DSC 9073 1 1

Un cop el rellotge entri en funcionament, el mecanisme serà el següent: Apertura de portes i sortida de l’estructura circular o carrussel (45 segons), rotació de la peça base i els elements del seguici popular elaborats pel Joier Joan Sarramià (60 segons) i, finalment, tancament de portes i entrada de la base a dins (45 segons). Així doncs, la duració total serà d’uns 150 segons aproximadament.

El mecanisme sonarà per primer cop el dimecres 21 de novembre a les 12h. La consellera Elvira Ferrando ha aprofitat per convocar tothom a la plaça Corsini aquest mateix dia a les 11.45h per donar la benvinguda al rellotge carilló. Tant dimecres 21 com els dies posteriors està previst que tant el Mercat Central com els seus voltants facin diversos actes per celebrar la inauguració, així com el Black Friday i l’encesa de llums de Nadal del Mercat Central.

Durant tot l’any, el rellotge sonarà a les 12h del matí i les 18h de la tarda, de dilluns a diumenge. Durant la temporada d’estiu, 21 de juny al 21 de setembre, hi haurà un tercer passi a les 20h.

D’altra banda, el rellotge comptarà amb una melodia personalitzada: una versió de l’Amparito com tothom la coneix, dues versions més per a la tardor/hivern i una altra per a la temporada de primavera/estiu.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: