Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

S'inicien diversos estudis per solucionar les fissures de la graderia de l'Amfiteatre

S’han iniciat diverses cates i sondejos arqueològics per estudiar el monument, malmès en la zona que va ser reconstruïda als anys 70 / Els treballs realitzats tindran un cost d’uns 50.000 euros

Imatge dels operaris durant la realització dels primers estudis a la graderia de l'Amfiteatre de Tarragona Imatge dels operaris durant la realització dels primers estudis a la graderia de l'Amfiteatre de Tarragona LAIA MOLNÉ
Patrimoni Laia Molné
Dimarts, 27 Novembre 2018 12:39

L’Ajuntament de Tarragona ha iniciat aquesta setmana diverses cates i sondejos per realitzar un estudi exhaustiu sobre les fissures que van aparèixer a la graderia del monument, just abans de l’estiu. La part afectada està situada a la graderia i també a les parets que van ser reconstruïdes als anys 70, la resta del monument, datat del segle I d.C., roman intacte, tal com ha volgut remarcar la tinent d’alcalde de Patrimoni, Begoña Floria.

Inici de les actuacions per realitzar un estudi de l'estat de l'Amfiteatre

Amfiteatre2

 

Els treballs tindran un cost inicial de 50.000 euros i consten de diversos estudis com uns sondejos o la col•locació de georradars i elements de fisomètria, per comprovar l’estat de les fissures i quina ha pogut estar la causa de la seva aparició. L’arqueòloga municipal Pilar Bravo ha explicat que el projecte està dividit en fases de les quals es podrà extreure un estudi precís de l’estat del monument i alhora es faran alguns estudis d’arqueologia, d’aquesta manera es podran quantificar els danys i iniciar una futura intervenció.

La tinent d’alcalde de Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona ha volgut remarcar que amb aquestes actuacions s’espera “no només garantir la seguretat del monument”, sinó també, “aconseguir que en un futur es puguin aglutinar més activitats en el seu interior”. A més, ha volgut destacar que totes les actuacions es faran “sense afectar la imatge global d’un dels monuments més importants i visitats de la Tarraco Romana”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: