Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Casa Castellarnau presentarà deu peces de la col·lecció del Museu d'Història

El Museu d'Història de Tarragona engega la segona edició de la proposta divulgativa 'Quan els objectes parlen: la peça del mes'

La consellera de Patrimoni, Begoña Floria, amb una peça de marbre cisellat amb una inscripció funerària romana que recorda a Melpomene, una jove esclava, que va ser localitzada a l'entrada de Tarragona La consellera de Patrimoni, Begoña Floria, amb una peça de marbre cisellat amb una inscripció funerària romana que recorda a Melpomene, una jove esclava, que va ser localitzada a l'entrada de Tarragona MAURI
Patrimoni Redacció Infocamp
Dijous, 31 Gener 2019 12:39

Aquest divendres 1 de febrer ha començat la segona edició de la proposta divulgativa del Museu d’Història 'Quan els objectes parlen: La peça del mes'. Durant aquest 2019, s’exposarà cada mes, al pati de la Casa Castellarnau, un objecte de la col·lecció municipal en una vitrina, juntament amb un cartell que explica la seva singularitat, i visible des del carrer. A més, el primer dimecres de cada mes a les 18:00h es farà una presentació de la peça al mateix pati en un acte obert i gratuït.

La consellera de Patrimoni, Begoña Floria, ha explicat que “la iniciativa va començar l’any passat amb una molt bona acollida, es tracta d’un format nou, que té com a objectiu generar interès per la història i apropar el ric patrimoni del fons del Museu d’Història a la ciutadania”. I ha afegit: “a Tarragona comptem amb grans monuments emblemàtics, però aquestes petites peces ens aporten detalls de la història dels nostres avantpassats”.

En total s’exposaran deu peces, a l’agost no s’exposarà cap objecte, que recorreran diferents períodes de la història de Tarragona, com l’època romana, el setge de la guerra del Francès i la prolífica indústria del vi del segle XIX, entre d’altres.

La programació s’inaugura al mes de febrer amb una peça de marbre cisellat amb una inscripció funerària romana que recorda a Melpomene, una jove esclava. Va ser trobada a l’entrada de Tarragona, vora la via Augusta, i permetrà explicar les pràctiques funeràries com una de les expressions de la societat romana. El dimecres 6 a les 18h es farà la presentació oberta i gratuïta.

A més de l’exposició al pati de la Casa Castellarnau, s’editarà una postal per cadascuna de les peces amb la imatge i la descripció que es lliurarà a tots les persones que assisteixin a les presentacions dels primers dimecres de mes.

Més informació a aquest enllaç.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: