Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

S’obre la convocatòria del III Premi d’Investigació Dr. Saladié-Roig sobre la història de l'Hospitalet de l'Infant

Aquest premi té com a objectiu fomentar els treballs de recerca sobre la història del municipi i dels seus encontorns immediats

L'antic hospital del Coll de Balaguer, a l'Hospitalet de l'Infant L'antic hospital del Coll de Balaguer, a l'Hospitalet de l'Infant CEDIDA
Patrimoni Redacció Infocamp
Dimecres, 13 Febrer 2019 12:15

L’Institut de Recerca en Cultures Medievals (IRCVM) de la Universitat de Barcelona ha obert la tercera convocatòria del Premi d'Investigació Dr.Saladié-Roig. Aquest guardó té com a objectiu fomentar els treballs de recerca sobre la història de l’Hospitalet de l’Infant i dels seus encontorns immediats. La data límit per a la presentació dels projectes és el pròxim 28 de febrer de 2019 i s’hauran de trametre a l’IRCVM o bé a través de correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. El veredicte del jurat es farà públic abans del 15 de març de 2019 i el projecte escollit serà premiat amb una dotació econòmica de 1.000 euros.

El Premi d'Investigació Dr. Saladié-Roig s’atorgarà a un projecte de recerca inèdit que es refereixi a l’Infant Pere d’Aragó i d’Anjou, comte de Prades, en relació a diverses temàtiques: el seu entorn i família, la seva implicació en la fundació de l’hospital del Coll de Balaguer, el seu paper com a comte d’Empúries i comte de Ribagorça, la seva importància política en la corona d’Aragó, influència i relació amb l’Església, així com la seva vida eclesiàstica, la seva vida franciscana, la seva mort, la notorietat dels seus fills en la política de la Corona d’Aragó, la seva influència en la cort de Pere el Cerimoniós, o bé els processos de repoblació de Masriudoms i Vandellòs i l’hospitalet de l’Infant per iniciativa de Raimon de Riudoms. Tot i això, també hi ha altres temàtiques susceptibles de ser presentades, com el comtat de Prades i les terres de l’Hospitalet, el camí del blat al segle XV, el comerç a la plana del Coll de Balaguer o bé la pesca a l’almadrava de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

Terminis i requisits

Els projectes s’hauran de presentar acompanyats pel currículum del sol·licitant o sol·licitants per triplicat, així com per una declaració signada on consti que el projecte és inèdit i no s’ha fet o editat cap treball de la mateixa temàtica amb anterioritat, com tampoc s’ha presentat ja abans a una altra beca o premi. El veredicte es farà públic abans del 15 de març de 2019 i el guanyador serà dotat amb un premi de 1.000 euros. La dotació del premi es realitzarà un cop lliurat el treball resultant del projecte escollit, amb data límit de lliurament fixada pel 4 de novembre de 2019.

Jurat i criteris

El veredicte serà estimat per un jurat de tres membres designat per l’IRCVM. La feina d’aquest jurat es materialitzarà en primera instància a valorar els projectes presentats i emetre el veredicte i, posteriorment, en donar validesa al treball lliurat. Els integrants del jurat seran El/la director/a de l’IRCVM, que actuarà com a president del jurat, el coordinador científic del Premi d’investigació Dr. Saladié-Roig, que en aquest cas serà un professor universitari de reconegut prestigi i membre de l’IRCVM i un professor universitari de reconegut prestigi en l’àmbit d’investigació de les humanitats, nomenat pel director/a de l’IRCVM. Aquest jurat estarà facultat per declarar el premi desert, en cas que sigui necessari.

L’extensió mínima del treball ha de ser de 30 fulls (63.000 caràcters amb espais) i un màxim de 60 (126.000 caràcters amb espais). Els annexos, ja siguin il•lustracions, gràfics, fotografies, mapes, CD, etc., no es comptabilitzaran com a part dels fulls esmentats. En cas que la publicació del treball premiat vagi a càrrec de l’IRCVM, aquest restarà en propietat del mateix IRCVM. Si no és així, el propietari del treball en serà el Dr. Josep Mª Saladié Roig.

Un cop resolt el veredicte final, l’IRCVM tindrà potestat de considerar que el treball presentat, malgrat la seva qualitat i/o idoneïtat, no reuneix les condicions mínimes o no té l’extensió adient per a ser publicat i requerir al guanyador/a que el modifiqui en els termes que es proposin, en un termini màxim de 3 mesos. Si transcorregut aquest termini el premiat no presenta el treball modificat, es considerarà, sense cap més tràmit, que renuncia automàticament al premi que restarà desert. L’IRCVM també podrà acreditar que el treball reuneix les condicions mínimes de qualitat i autoritzar al pagament de l’import del premi al guanyador/a i recomanar la publicació del treball en la revista on-line Svmma. Revista de Cultures Medievals d’acord amb els seus estàndards de qualitat i a la normativa del seu consell de redacció, o, si és el cas, en un altre suport que el jurat o la comissió de publicacions de l’IRCVM consideri oportú. A més, L’IRCVM es reserva el dret de comercialitzar i distribuir els treballs publicats i esdevindrà titular de tots els drets alienables de l’autor o autors.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: