Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Finalitzen els treballs per restituir la Font del Centenari de Tarragona

L'actuació per recuperar aquests dos elements han anat a càrrec de la Unitat de Conservació i Restauració de Béns Culturals de la Diputació

El cap i la mà trencats de la Font del Centenari de la Rambla Nova han estat restituïts El cap i la mà trencats de la Font del Centenari de la Rambla Nova han estat restituïts CEDIDA
Patrimoni Redacció Infocamp
Divendres, 15 Febrer 2019 18:44

La Font del Centenari de la Rambla Nova de Tarragona ha recuperat la seva imatge. La Unitat de Conservació i Restauració de Béns Culturals de la Diputació ja ha finalitzat els treballs per restituir els fragments que van ser trencats per una acció vandàlica al conjunt escultòric de la font. En concret, el cap d'una de les escultures i la mà d'una altra. La recuperació d'aquests dos elements s'ha dut a terme al llarg d'aquesta setmana.

El conjunt, obra del reconegut escultor Josep Viladomat i Massanas (Manlleu, 1899 - Andorra la Vella, 1989), es va crear el 1954 per commemorar el centenari de la Rambla Nova. La font està formada per quatre grups escultòrics independents, cadascun dels quals té una figura masculina en representació de diverses parts del món. La part que va ser malmesa per l'acció vandàlica és el cap de la figura que representa l'home americà i la mà de l'escultura de l'home africà.

peça Font del Centenari

L'Ajuntament de Tarragona, titular del monument, va sol·licitar a la Diputació la restauració de les peces malmeses, atès que compta amb la Unitat de Conservació i Restauració de Béns Culturals. El consistori s'ha encarregat d'instal·lar les bastides i d'altres aspectes tècnics per poder dur a terme aquesta restauració que ara ja està enllestida.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: