Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Foment destina l'1,5% cultural a 8 projectes per recuperar el patrimoni històric tarragoní

Santes Creus, el Castell d'Escornalbou, Ca l'Agapito de Tarragona i les Muralles de Montblanc, entre els projectes seleccionats

La restauració del Castell Monestir d'Escornalbou de Riudecanyes, per a usos culturals, és un dels projectes més ben dotats La restauració del Castell Monestir d'Escornalbou de Riudecanyes, per a usos culturals, és un dels projectes més ben dotats ARXIU / INFOCAMP
Patrimoni Infocamp/ ACN
Dimecres, 13 Març 2019 21:17

El Ministeri de Foment aportarà 5,65 milions d'euros euros a projectes de recuperació i posada en valor del patrimoni històric de Catalunya amb càrrec als fons que es generen per a l'1,5% cultural com a conseqüència de l'execució de l'obra pública. Una xifra superior a la del 2018 que va ser de 3,8 milions.

A la demarcació de Tarragona, s'han inclòs vuit projectes. El primer és la regeneració patrimonial i posada en valor del primer recinte del Monestir de Santes Creus - Plaça de Santa Llúcia d'Aiguamúrcia. Foment aportarà el 75% del pressupost que puja a 619.246,38 euros. El segon és a Alcover amb l'adequació funcional d'una sala de l'antic Convent de Santa Anna, fase 3. Foment hi destinarà el 68% del total que és d'119.850,00 euros. La tercera és a Amposta amb la recuperació i posada en valor del Castell. Foment aporta el 75% del total de l'actuació que arriba a 600.000,00 euros.

La quarta és a Montblanc amb la recuperació del Portal de Sant Francesc a les Muralles Medievals. Foment hi destina el 67% del pressupost total de l'actuació que ascendeix a 750.000 euros. El cinquè és la restauració i adequació per la visita pública del Castell de Móra d'Ebre. El Ministeri hi destinarà el 68% del pressupost total de l'actuació que és de 480.000,00 euros. La sisena és a Riudecanyes amb la restauració del Castell d'Escornalbou per a usos culturals. L'actuació és d'1.604.606,26 euros i Foment hi aportarà el 75%. La setena es concentra en acabar l'adequació de la zona sud del Castell de Solivella. Foment hi aporta el 70% del pressupost total de l'actuació que ascendeix a 78.523,02 euros.

Finalment, el darrer projecte a Tarragona és la recuperació estructural de la volta romana i restauració de la façana de la Plaça del Pallol de Ca L'Agapito. El Ministeri hi destina el 75% del pressupost total que arriba a 1.086.745,52 euros.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: