Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Diversificaran les activitats de la Vil·la romana dels Munts per arribar a tots els públics

La programació del 2020 es basa en quatre blocs: Jornada de Portes Obertes, itineraris, tallers familiars i visites guiades per a grups

La programació s'ha presentat aquest migdia, en una de les estances de la Vil·la romana dels Munts d’Altafulla La programació s'ha presentat aquest migdia, en una de les estances de la Vil·la romana dels Munts d’Altafulla AJUNTAMENT D'ALTAFULLA
Patrimoni Redacció Infocamp
Dijous, 06 Febrer 2020 19:44

L’Ajuntament d’Altafulla i el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT) han presentat aquest migdia la programació d’activitats del 2020 de la Vil·la romana dels Munts. La coalcaldessa Alba Muntadas ha destacat la bona relació d’ambdues institucions que s’ha fet palesa en aquesta presentació com “una bona manera de visualitzar la col·laboració entre el Museu i l’Ajuntament”, al mateix temps de posar en valor les activitats que s’hi duen a terme al llarg de l’any. En aquest sentit, la coalcaldessa ha assenyalat que el consistori “hi posarà tots els mitjans i canals de promoció i difusió municipals per donar a conèixer un conjunt que és patrimoni de tots i totes i amb reconeixement internacional”.

En aquest mateix sentit s’hi ha referit la directora del MNAT, Mònica Borrell, que ha agraït la col·laboració de l’ajuntament a l’hora de dur a terme aquesta “acció conjunta”, alhora que ha remarcat la “voluntat de potenciar i diversificar l’oferta i la difusió per arribar a tots els públics i donar a conèixer un jaciment que és Patrimoni Mundial de la Humanitat”. La intenció d’ambdues institucions és fomentar la programació i integrar-la al municipi amb la finalitat d’aprofundir en el seu conjunt patrimonial.

La programació es basa en quatre grans blocs: Jornada de portes obertes, itineraris pel MNAT, tallers familiars i visites guiades per a grups.

Jornada de Portes Obertes ( de 10 a 14 h)

Tots els primers diumenges de mes s'organitzarà una Jornada de Portes Obertes, a més del 14 d’abril, -Dimarts de Pasqua-, amb motiu de la Festa local d’Altafulla- i el 23 d'abril, per Sant Jordi.

Itineraris pel MNAT

Cada segon diumenge de mes es portarà a terme l'activitat 'La vida de les elits vora Tàrraco'. Es tracta d'un itinerari, que s'inicia a la mateixa Vil·la romana dels Munts i que abaca als Banys de mar (platja d'Altafulla), que permet descobrir una de les vil·les més importants d’Hispània. La residència i els seus conjunts de banys, ricament decorats, mostren com era la vida de les elits de Tàrraco. L'itinerari es fa d'11 a 12:30h.

Tallers familiars 

Aquesta primavera també s'han programat dos tallers familiars. El proper diumenge 8 de març serà el torn de 'Caius i Faustina us conviden a la seva vil·la', una visita teatralitzada en la qual Caius Valerius Avitus i la seva esposa Faustina us faran d’amfitrions a casa seva i us faran partícips de la seva vida quotidiana. El diumenge 5 d’abril arribarà 'Us portem a l'Hortus', un taller per conèixer com eren els jardins i els horts romans a l’hortus experimental de la Vil·la romana dels Munts.

Visites guiades per a grups

 Si voleu conèixer la història de la Vil·la romana dels Munts, podreu participar en una visita guiada per a grups que recorre els espais més interessants i curiosos de la Vil·la. Amb una hora de durada, l'activitat s'organitza sota demanda i, per aquest motiu, és imprescindible fer la reserva prèvia. 

Les reserves es poden fer a la Vil·la romana dels Munts, Passeig del Fortí, s/n. Els telèfons de contacte són el 977251515, o bé, 977652806; al mail Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i al web www.mnat.cat/activitats.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: