Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Monestir de Poblet assegura que tots els documents de l'arxiu personal de Tarradelles es conserven "intactes"

La matinada de dissabte a diumenge hi va haver una intrusió a les dependències de l'arxiu

Imatge d'agents de la policia científica dels Mossos d'Esquadra a la sortida de l'edifici de l'arxiu de Poblet Imatge d'agents de la policia científica dels Mossos d'Esquadra a la sortida de l'edifici de l'arxiu de Poblet CEDIDA
Patrimoni ACN
Dimarts, 01 Novembre 2022 11:20

El Patronat del Monestir de Poblet assegura que tots els documents de l’arxiu personal del president Tarradellas es conserven "intactes" després de la intrusió a les dependències de l'arxiu la matinada de dissabte a diumenge. Un comunicat del Departament de Cultura informa que aquesta és la conclusió després que la policia científica dels Mossos d'Esquadra hagin buscat proves juntament amb la direcció i el cos tècnic de l’Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià, dipositat al Palau de l’Abat del Monestir de Poblet. Segons el comunicat, les altres dependències i arxivadors de la mateixa sala no han estat objecte de cap actuació per part dels autors. Per tant, no cal lamentar cap pèrdua de documentació inventariada a l’Arxiu.

Aquest dilluns, després de les primeres comprovacions, els responsables del Monestir de Poblet ja van avançar que els lladres no s'havien endut documentació rellevant de Tarradellas Els arxivers van trobar un armari obert i documents de l'expresident escampats per terra.

Segons va explicar a l'ACN l'abat de Poblet, Octavi Vilà, l'assaltant o assaltants haurien saltat la muralla per accedir a la finca, després haurien forçat la porta que dona a la carretera i haurien accedit a l'interior de l'immoble per una finestra situada entre la planta baixa i el primer pis, a la part del darrere de la porta principal. A l'interior, haurien neutralitzat el sistema de seguretat col·locant portes i cartrons als sensors. A l'edifici no hi ha càmeres de seguretat, si bé és una mesura que des del monestir ja fa temps que es treballa per poder-ne tenir.

El Departament de Cultura forma part del Patronat del Monestir de Poblet. I la Direcció General del Patrimoni Cultural s’ha posat a disposició per oferir tot el suport tècnic necessari davant dels fets.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: