Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els equipaments museístics de Reus van rebre 32.788 visitants el 2022

Això representa un augment de 9.404 usuaris respecte a l’any 2021

El director gerent de l'àrea de Museus i Patrimoni, Marc Ferran, i el regidor de Cultura, Daniel Recasens, han fet balanç del 2022 El director gerent de l'àrea de Museus i Patrimoni, Marc Ferran, i el regidor de Cultura, Daniel Recasens, han fet balanç del 2022 REUS.CAT
Patrimoni Redacció Infocamp
Dimecres, 25 Gener 2023 21:23

El 2022 ha estat l’any de la recuperació definitiva - després del pas de la pandèmia - dels museus i equipaments que es coordinen des de l’Àrea de Museus i Patrimoni de l’Institut Municipal Reus Cultura. Així es desprèn del balanç presentat aquest matí, en el qual s’ha informat que, no només s’han recuperat les xifres de dels anys anteriors, sinó que s’han superat amb es creix. El total ha estat de 32.788 amb un augment de 9.404. usuaris respecte a l’any 2021.

Aquest creixement s’ha repartit per als sis equipaments que es gestionen des de l’àrea de Museus i Patrimoni de l’IMRC. Més enllà dels dos museus, que continuen sent els equipament més visitats, val la pena destacar el creixent interès que ha tingut l’activitat al Centre d’Art de Cal Massó, com també els equipaments que no han tingut una obertura en un horari fix com són el Centre de la Imatge Mas Iglesias, la Bòbila de Sugranyes i el Refugi de la Patacada.

La visita individual, el perfil majoritari

Pel tipus de visita, la que correspondria a la visita individual, continua sent la més utilitzada per part dels usuaris dels Museus. Amb tot, han crescut de manera notable les propostes de visites guiada-taller que s’han fet des del Museu com també altres activitats complementàries que s’han realitzat al llarg d’aquest darrer any. Durant el 2022 ha sigut 605 grups que han realitzat un taller o una visita guiada. La gran majoria provenint de centres escolars, però comptem també amb entitats, associacions i diversos col·lectius que demanen fer ús de les diferents propostes que el Museu ofereix.

El regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasen, ha explicat que, “en aquesta línia, més que valorar l’augment del total d’usuaris que han tingut els Museus de Reus, estem especialment contents pel creixement d’usuaris lligats a l’àrea educativa que és una de les línies estratègiques que ens vam marcar amb el pla estratègic (2020-2025) que vam redactar. Volem destacar els programes que han sigut atractius per als centres educatius com són el programa Apropa’t en el qual hi han participat l’escola Marià Fortuny i els Instituts Gabriel Ferrater, Josep Tapiró i Roseta Mauri, com també els convenis signats amb l’Escola Mare Molas i l’Escola Joan Rebull”.

Recasens ha afegit que, “enguany també s’ha col·laborat amb el «pla d’envelliment actiu» municipal organitzant activitats mensuals per aquest col·lectiu. L’àmbit educatiu dels Museus de Reus no es limita només a l’ensenyament reglat de les nostres escoles i instituts, sinó que abasta de manera transversal i continuada qualsevol edat”.

“Les xifres d’usuaris que avui presentem també posen de relleu que els Museus de la ciutat són una eina de primer ordre, des de l’àmbit del patrimoni, per a la cultura i l’educació de la nostra ciutat”, ha conclòs el regidor.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: