Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarraco Viva celebrarà 25 edicions fixant-se en el funcionament, l'urbanisme i els habitants de Tàrraco

El festival de recreació i divulgació històrica tindrà lloc a Tarragona del 8 al 21 de maig

Roda de premsa de presentació de la 25a edició del festival Tarraco Viva, al passeig arqueològic de Tarragona Roda de premsa de presentació de la 25a edició del festival Tarraco Viva, al passeig arqueològic de Tarragona ARNAU MARTÍNEZ / ACN
Patrimoni ACN
Dilluns, 17 abril 2023 14:29

El festival Tarraco Viva celebrarà els 25 anys amb una edició al voltant de la mateixa ciutat de Tàrraco, fixant-se en com eren les ciutats romanes, el seu urbanisme i la vida diària de la seva gent. Del 8 al 21 de maig, Tarragona comptarà amb 300 actes de divulgació i recreació històrica en 33 espais on destaca la nova activitat 'Gent de Tàrraco' per apropar-se a la vida de la ciutat fa dos mil anys. El festival coincideix amb el centenari de les excavacions de la Necròpolis del Francolí que serà un dels epicentres del festival d'enguany. El director de Tarraco Viva, Magí Seritjol, ha destacat que el festival ha aconseguit en aquestes 25 edicions "una manera de fer" i una "expertesa en el camp de la divulgació".

El 70% de les activitats seran gratuïtes, mentre que la resta el preu variarà entre els dos i els cinc euros. Aquest 2023 també es recupera el Camp de Mart com a lloc de programació. Seritjol ha insistit que a cada espai on hi ha "una pedra de l'antiga Tàrraco" s'hi faran activitats i ha subratllat la "descentralització" del festival. A banda de Tarragona, el programa arribarà a Altafulla, Cambrils, Constantí, Reus i Vila-rodona, així com al port de Tarragona.

El Palau Firal també serà un altre dels espais destacats perquè s'hi recrearan imatges arqueològiques i digitals creades expressament per a l'esdeveniment. I aquest 2023 es repeteix l'experiència 'Viatges al món antic' per descobrir els fòrums imperials de Roma, la Vall dels Reis de l'antic Egipte, la Vil·la dels Misteris de Pompeia o Gerasa, una ciutat romana de l'actual Jordània.

A banda, com cada any, Tarraco Viva comptarà amb una oferta educativa. Justament, el director ha remarcat que durant 25 anys han passat 40.000 escolars de la ciutat pel certamen de recreació històrica. "Totes les generacions dels últims 30 anys han passat pel festival", ha comentat Seritjol.

25 edicions

Seritjol ha destacat que no vol un festival "massificat": "no ens obsessiona el número, ens obsessiona la qualitat". Fent balanç del primer quart de segle d'història, l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà ha dit que el Tarraco Viva ha de ser un "projecte de país" i ha indicat que recorda "l'ADN" d'una ciutat "oberta" i "activa".

Tarraco Viva té aquest 2023 un pressupost de 350.000 euros. Les reserves als actes es poden fer a partir del 3 de maig a la pàgina web del festival o al Camp de Mart.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: