Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Bràfim reuneix el millor aeromodelisme del món

El Club d’Aeromodelisme Pla de Vent organitza aquest cap de setmana el 7è campionat internacional de velers radiocontrolats a les seves instal·lacions

Els amants de l'aeromodelisme participaran aquest cap de setmana en el 7è campionat internacional de velers radiocontrolats Els amants de l'aeromodelisme participaran aquest cap de setmana en el 7è campionat internacional de velers radiocontrolats ARXIU / INFOCAMP
Societat Redacció Infocamp
Divendres, 11 Mai 2018 12:02

Els propers dies 12 i 13 de maig, 45 pilots provinents d’Espanya, França, Itàlia, Bèlgica, Portugal i Catalunya es disputaran la 7a edició del campionat F5J Eurotour-Intertour de velers radiocontrolats al club d’Aeromodelisme Pla de Vent a les instal·lacions de Bràfim.

Aquesta categoria està formada per avions radiocontrolats d’uns 4 metres d’envergadura i fabricats amb components d’alta tecnologia. Aquesta fórmula d’aeromodelisme es basa en un reglament molt senzill i alhora molt complex de dominar. Els aeromodels disposen d’un màxim de 30 segons de motor per enlairar-se fins a un màxim de 200 metres. A partir d’aquí han de volar sense motor exactament 10 minuts i efectuar un aterratge de precisió. Una tècnica molt senzilla d’explicar però molt difícil de dominar i que es basa en dominar la tècnica de pilotatge aprofitant els corrents tèrmics de l’aire, de forma similar a com volen aus com les àligues o els voltors.

Durant aquest cap de setmana, els millors pilots a nivell europeu es trobaran a Bràfim per disputar-se el campionat. Cal destacar que dos pilots del club d’Aeromodelisme Pla de Vent participaran en el concurs i que la selecció francesa ha triat aquest campionat per a preparar-se de cara els mundials.

El Club d’Aeromodelisme Pla de Vent, amb quasi bé 40 anys d’antiguitat, en fa 12 que gaudeix d’unes magnífiques instal·lacions a Bràfim per a la pràctica de l’aeromodelisme. Abans d’aterrar a Bràfim va estar molts anys a Vallmoll i a abans a Alió, per tant, és una entitat amb una forta història al nostre territori. El club disposa d’una pista asfaltada de 200 metres de longitud i una enorme extensió d’herba ideal per a la pràctica d’aquesta disciplina així com una àmplia zona de boxes i local social.

El club està format per uns 150 socis majoritàriament del camp de Tarragona, tot i que hi ha socis de tot Catalunya. A les seves instal·lacions si practiquen totes les modalitats de l’aeromodelisme: des de maquetes a escala, fins a helicòpters passant per avions amb motor d’explosió, elèctrics, velers i fins hi tot avions amb motor a reacció. Ja sigui des d’una vesant totalment recreativa com d’una vesant competitiva, on algun dels socis participa regularment als diversos campionats que s’organitzen tant al llarg del nostre territori com fora d’ell.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: