Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Concentració a Tarragona per rebutjar la matança de 60 palestins

La mobilització tindrà lloc aquest dissabte a les 12h, a l'estàtua dels despullats, en solidaritat amb les 60 víctimes mortals -6 nens- per part de l'exèrcit israelià

Concentració palestina a la franja de Gaza Concentració palestina a la franja de Gaza CCMA
Societat Redacció Infocamp
Divendres, 18 Mai 2018 16:42

Coincidint amb la commemoració de la Nakba palestina, aquest dissabte dissabte 19 de maig, a les 12 hores, a l’estàtua dels Despullats de Tarragona, tindrà lloc una concentració de repulsa per la nova matança de l’excèrcit d’Israel contra el poble Palestí.

En una de les jornades més sagnants que es recorden en a la franja de Gaza des del 2014, 60 palestins van morir -sis nens- i prop de 3.000 ferits -la meitat per armes de foc i uns 200 en estat crític- com a conseqüència dels enfrontaments que hi va haver dilluns passat amb l'exèrcit israelià a la zona fronterera amb Israel.

Desenes de milers de persones protestaven per la inauguració de la nova ambaixada dels Estats Units, que s'ha traslladat de Tel-Aviv a Jerusalem. Per als palestins, això és una agressió perquè legitima l'ocupació. Una jornada que coincideix amb la Nakba, l'expulsió de 750.000 palestins fa 70 anys per la creació de l'estat d'Israel.

La concentració de dissabte està organitzada pel col·lectiu BDS Tarragona i compta amb el suport d'entitats com Unadikum, Stop Mare Mortum, Tarragona Patrimoni de la Pau, Entre Pobles, Joventut Multicultral Musulma, Plataforma Acrítica, CDR Tarragona i Coordinadora d’ONGs pel desenvolupament, la defensa dels drets humans i la pau de Tarragona. Així com les organitzacions polítiques de la CUP, Catalunya en Comú, Podem Catalunya, Izquierda Socialista Federal y Republicana, Partit Comunista dels Països Catalans, Assemblea de Cambrils i Vila-seca en Comú volen reiterar "la nostra solidaritat amb el poble palestí a la vegada que exigim la intervenció de la comunitat internacional per prendre les mesures necessàries per obligar l'Estat d'Israel a complir la legalitat internacional i les resolucions de l'ONU relatives a Palestina amb l'objectiu que acabi l'ocupació i s'aconsegueixi el retorn dels sis milions de refugiats palestins a casa que avui es troben exiliats a 58 camps de refugiats al Líban, Síria, Jordània, a Cisjordània i la Franja de Gaza a Palestina", expressen en un manifest.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: