Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El personal de vigilància cessat pel Museu d'Història de Tarragona denuncia que l'acomiadament és "improcedent"

Una vintena de treballadors dels monuments no han renovat el seu contracte i no descarten denunciar-ho a la Justícia

Actualment només es pot accedir al Circ romà des de la plaça del Rei, ja que la porta de la Rambla Vella estaria tancada  per manca de personal Actualment només es pot accedir al Circ romà des de la plaça del Rei, ja que la porta de la Rambla Vella estaria tancada per manca de personal CEDIDA
Societat Redacció Infocamp
Dijous, 04 Octubre 2018 07:46

Més de vint treballadors que feien tasques de vigilància als monuments de Tarraco van resultar acomiadats, el passat 30 de setembre, després que el Museu d'Història de Tarragona decidís no renovar el seu contracte. Els funcionaris interins acomiadats volen denunciar "el cessament improcedent" ja que recorden que se'ls havia contractat per cobrir places vacants "i se'ns ha cessat en base a una clàusula de durada legal, essent aquesta xifra de persones superior a la meitat del personal en servei". En aquest sentit, els treballadors acomiadats denuncien la política de contractació del personal funcionari interí "que assumeix les funcions de vigilància, control d'accessos i taquilla dels recintes patrimonials" que depenen del Museu d'Història de Tarragona, depenent de l'Ajuntament.

Segons aquests treballadors, el nombre de personal de la plantilla "lluny d'augmentar ha anat en retrocés, passant d'una setantena de funcionaris, els anys posteriors a la declaració de Patrimoni de la Humanitat, a la vintena actual". Com a conseqüència d'això, "cada torna està format per 10 persones per a administrar un mínim de 6 recintes". Això es tradueix en "una sola persona per vigilar monuments de gran extenssió com les muralles o la Torre del Pretori", assenyalen. També critiquen que, en aquests moments, "de la vintena de persones que forma part de la plantilla, menys de la meitat són funcionaris de carrera".

Els treballadors acomiadats afirmen saber que "l'Ajuntament ja està contactant amb persones per cobrir aquestes places que acabem de deixar, així com està recorrent abusivament a contractes temporals per cobrir places que no ho són". Per tot plegat, el personal acomiadat no descarta anar a la Justícia a defensar els seus drets.

 

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: