Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Reobert l'accés al Port de Tarragona després que centenars de persones l'hagin tallat per la vaga general

Els Mossos han avisat que desallotjarien amb càrregues però els manifestants han marxat per voluntat pròpia després de més de dues hores i mitja de tall

Diversos agents dels Mossos desplegats davant dels manifestants al Port de Tarragona, aquest dijous 21 de febrer, a primera hora del matí Diversos agents dels Mossos desplegats davant dels manifestants al Port de Tarragona, aquest dijous 21 de febrer, a primera hora del matí SÍLVIA JARDÍ / ACN
Societat ACN
Dijous, 21 Febrer 2019 12:13

Almenys mig miler de persones, convocades pels CDR, han tallat l'A-27 en l'accés central al port de Tarragona des de les vuit del matí fins a dos quarts d'onze per la vaga general. Aquest punt és el central d'entrada de camions de mercaderies. Després de dues hores, els manifestants s'han concentrat en dos dels quatre carrils de la carretera. Així, els camions han pogut sortir del port, però no entrar-hi. Quan han arribat hi ha hagut una picabaralla entre Mossos d'Esquadra i manifestants, que intentaven col·locar tanques per prohibir el pas i els agents els ho han impedit. La policia catalana ha avisat que desallotjaria la zona amb càrregues i, tot i que han intentat moure alguns dels concentrats, han desistit i els manifestants han acabat abandonant la zona per voluntat pròpia dues hores i mitja després d'haver arribat.

Els CDR havien fet córrer una convocatòria per xarxes socials en què animaven a tothom a participar en un esmorzar i una passejada per Tarragona a partir de les set del matí. Desenes de persones s'han anat concentrant des d'aquesta hora des de la plaça Imperial Tàrraco, des d'on han anat recorrent l'avinguda Roma fins a arribar al polígon Francolí -on un nombrós grup de manifestants, que havien posat contenidors a la via, s'hi han unit- i enllaçar a l'accés del port. La marxa ha estat encapçalada per una pancarta amb el lema 'Alcem-nos. Des del primer dia del judici, aturem-ho tot'.

Diverses unitats dels ARRO dels Mossos d'Esquadra s'han desplaçat fins als accessos del port de Tarragona i han avisat que hi hauria càrregues si no marxaven de la carretera. Ha estat en aquest punt quan els manifestants, fins ara repartits en els quatre carrils de la carretera i en tots dos sentits, han optat per ocupar només els dos carrils d'entrada al port. La circulació ha quedat oberta en els altres dos carrils i els camions que hi havia dins del port han pogut sortir.

Els concentrats, que han repetit cants com 'No és un judici, és una farsa' o 'Llibertat presos polítics', han optat per seure davant dels agents o agafar-se dels braços per fer resistència. Els antiavalots han intentat fer moure els que estaven a terra, però han acabat desistint. Els manifestants han marxat de la zona del port dues hores i mitja després d'iniciar el tall i han emprès la marxa cap a l'A-27, passant per la T-11 i tornant a enfilar l'avinguda Roma. Un cop arribats a la plaça Imperial Tàrraco, s'han quedat concentrats davant la subdelegació del govern espanyol, on a dos quarts de dotze hi havia una protesta convocada.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: