Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’ANC Salou presenta el ‘Conte Groc’, la crònica de l’1-O a la capital de la Costa Daurada

L'acte tindrà lloc aquest divendres, 22 de març, a les 20 h, a la sala Europa del Teatre Auditori de Salou

La presentació del 'Conte Groc' tindrà lloc al Teatre Auditori de Salou (TAS) La presentació del 'Conte Groc' tindrà lloc al Teatre Auditori de Salou (TAS) CEDIDA
Societat Redacció Infocamp
Dimecres, 20 Març 2019 18:52

La sala Europa del Teatre Auditori de Salou acollirà la presentació del llibre ‘El Conte Groc. 1-O a Salou, Crònica d'una Victòria’, el pròxim divendres 22 de març, a les 20 h. El llibre és fruit d'un treball col·lectiu per part de "salouencs i salouenques per la democràcia i per la llibertat", denominació amb la qual s’identifiquen els autors anònims de l'obra, ja que el text del llibre és un recull en forma de conte construït a partir dels testimonis directes de persones que van viure el referèndum del primer d'octubre de 2017 a la capital de la Costa Daurada.

Un conte amb padrins

El llibre ha estat editat per l'ANC Salou i apadrinat per Avis i Àvies de Reus per la Llibertat, Cap Dona en l'Oblit (vinculat a la sectorial de dones de l'ANC). Els altres padrins de l’obra són els membres del grup Beiats, un grup musical del Cap de Salou format per Eva Gran a la veu, Olga Guilanyà a la percussió i Marc Torres al piano. Vendes en benefici de l’ACDC.

Els diners recaptats amb la venda dels llibres i de postals commemoratives es dedicaran íntegrament a l'Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC), una entitat creada per les famílies dels “presos i exiliats polítics catalans” com a plataforma d’actuació conjunta, per “donar veu als represaliats i suport a les seves famílies, per canalitzar les mostres de solidaritat i suport i per defensar els drets”. L’objectiu de l’ACDC és “denunciar la vulneració dels drets fonamentals i dels drets civils que està portant a terme l’Estat Espanyol a les persones represaliades degut al procés independentista”.

Protagonistes de l’acte

L'acte principal de la presentació del ‘Conte Groc’ consistirà en una lectura dramatitzada d'alguns passatges del mateix, per part d'actors i actrius voluntaris, amb l'acompanyament musical del grup Beiats. La coordinació i direcció d’aquesta lectura va a càrrec de la Fina Satorras, mestra de primària i sòcia de l’ANC. També hi haurà parlaments per part dels padrins del conte i per part d’algunes personalitats convidades, vinculades a l’ANC.

En aquests moments està confirmada la participació de l’empresari i cofundador del Cercle Català de Negocis, Joan Canadell, en representació de l'ANC, i de Ferran Civit, diputat al Parlament de Catalunya des del 2015, “en representació dels presos i exiliats polítics”. La conducció de l’acte anirà a càrrec de Xavier Fähndrich (Vevey, 1967), politòleg i autor del text de la introducció del ‘Conte Groc’.

Coautors del llibre

Malgrat que els impulsors del ‘Conte Groc’ consideren que l’autoria d’aquest llibre és col·lectiva, es poden destacar alguns noms propis. La gènesi del conte es pot trobar en els treballs de preparació de l’acte amb el qual l’ANC de Salou va commemorar el primer aniversari del referèndum del Primer d’Octubre de 2017. Entre els organitzadors de les activitats d’aquell acte, l’Antoni Ros Magrané, soci de l’ANC i activista cultural, i la Carme Gasull, psicòloga i actualment regidora d’ERC a l’Ajuntament de Salou, van ser els responsables de recollir els testimonis dels salouencs i salouenques que van exercir el seu dret a decidir. Els textos rebuts a través de correus electrònics i missatges privats, van acabar recollits en un relat dels fets que es van narrar i dramatitzar a dalt de l’escenari el 30 de setembre de 2017, en el marc de l’acte ‘Vam votar!, Vam guanyar!’, organitzat a Salou.

Les il·lustracions del conte són de dues il·lustradores. Per una part, les il·lustracions dels diferents capítols del ‘Conte Groc’ són obra de l’Eli Ramírez, bibliotecària de professió però il·lustradora sempre que pot. D’altra banda, la il·lustració de les pàgines centrals del conte és obra d’Haydée Fähndrich. Fähndrich és llicenciada en Biologia (UB) i mestra (URV), treballa de professora d’Educació Secundària i Batxillerat en un centre educatiu concertat de Salou i combina la seva vocació docent amb la seva afició al dibuix satisfent els encàrrecs que li arriben per part de familiars, amics i entitats.

L’acte de presentació és de lliure accés i no cal confirmar assistència. Abans i en finalitzar l’acte de presentació, els assistents podran adquirir el llibre al preu de 10 euros i, opcionalment, podran comprar també una postal de la il·lustració central del conte per 5 euros.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: