Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Vandellòs II simula la pèrdua d'alimentació elèctrica per una ventada i un incendi

Els gestors de la central han declarat l'emergència general amb dos ferits així com l'evacuació de personal i de la població pròxima a la central

El Centre de Coordinació Operativa a la subdelegació del govern espanyol a Tarragona seguint el simulacre d'accident a Vandellòs II El Centre de Coordinació Operativa a la subdelegació del govern espanyol a Tarragona seguint el simulacre d'accident a Vandellòs II SUBDELEGACIÓ DEL GOVERN ESPANYOL A TARRAGONA
Societat ACN
Dijous, 11 abril 2019 18:52

La central nuclear de Vandellòs II ha simulat aquest dijous al matí la pèrdua d'energia elèctrica total del complex atòmic com a conseqüència d'una forta ventada i un incendi. Es tractava del simulacre anual previst pel Pla d'Emergència Interior (PEI) i que ha comptat amb la participació, a banda de l'empresa gestora ANAV; de l'Organització de Resposta davant Emergències del Consell de Seguretat Nuclear (CSN), que ha seguit els esdeveniments des de la Sala d'Emergències així com des del Centre de Coordinació Operativa de Tarragona. L'exercici s'ha desplegat entre les nou del matí i les dues del migdia amb la simulació d'un escenari de forts vents que hauria interromput el subministrament elèctric interior així com un posterior incendi i la inoperativitat dels generadors dièsel alternatius que hauria suposat la pèrdua total d'energia al complex i una pèrdua de la refrigeració d'emergència.

Amb l'incendi, segons ha relatat el CSN, s'hauria perdut l'aigua d'alimentació auxiliar dels generadors de vapor, provocant un dany en el combustible del nucli amb l'alliberament de radioactivitat al recinte de contenció de la planta, però no a l'exterior. Durant les intervencions, dos treballadors de la central haurien resultat ferits. Un d'ells ha estat traslladat a l'exterior i un altre ha estat tractat i descontaminat a la planta per ser evacuat posteriorment a l'hospital.

Durant l'exercici, el CSN ha recomanat al Centre de Coordinació Operativa de la Subdelegació del govern espanyol a Tarragona que s'establís un control d'accessos a la zona, l'evacuació de les poblacions situades en un radi de tres quilòmetres de la central i a cinc del sector preferent del vent, el confinament de la població i estabulació dels animals entre tres i deu quilòmetres, repartiment de profilaxi sense ingestió per als pobles a deu quilòmetres i control marítim al voltant de la planta. Finalment, ANAV ha comunicat al CSN l'evacuació del personal no essencial de la planta.

Durant el simulacre, el titular de la central ha arribat a declarar la categoria 4, "Emergència General", del Pla d'Emergència Interior i el CSN ha mantingut l'activació dels grups operatius de la seva sala d'emergències (SALEM) i dels suports externs. Un esdeveniment d'aquesta magnitud hauria estat classificat com a nivell 5 en l'Escala Internacional de Successos Nuclears (INES).

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: