Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El funeral de Neus Català serà dimarts en l'estricta intimitat de la família

L'alcalde dels Guiamets lloa la figura de la guiametana més "transcendental" i de la "Catalunya rural"

El geriàtric on Neus Català ha viscut els últims anys de vida, situat en el seu municipi natal, Els Guiamets El geriàtric on Neus Català ha viscut els últims anys de vida, situat en el seu municipi natal, Els Guiamets MAR ROVIRA / ACN
Societat ACN
Dissabte, 13 abril 2019 22:12

Consternació i tristesa al municipi dels Guiamets (Priorat) per la mort de Neus Català aquest dissabte a la tarda. La cerimònia per acomiadar a la lluitadora antifeixista i l'última catalana supervivent del camp de concentració nazi de Ravensbrück se celebrà el proper dimarts i, molt probablement al tanatori de Móra d'Ebre, segons han informat fonts de l'Ajuntament. El funeral es farà en l'estricta intimitat per petició dels familiars. L'alcalde dels Guiamets, Miquel Perelló, ha afirmat que amb la mort de Català perden la guiametana "més "transcendent de la història dels Països Catalans". "Ens sap molt greu, era dona, antifeixista, internacionalista i de la Catalunya rural. Sempre va reivindicar que va néixer a Els Guiamets", ha subratllat Perelló.

El consistori dels Guiamets ha anunciat amb el cant dels Ocells que la capella ardent s'instal·larà a partir de les deu del matí d'aquest diumenge al tanatori de Móra d'Ebre. Per ara, l'Ajuntament encara no ha decretat cap dia dol i està pendent de la família per decidir si organitzen un acte d'homenatge i de comiat de Neus Català.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: