Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Pallarès reconeix que el Plaseqta "és millorable" i que s'hi faran canvis arran de la fuita de nafta a Tarragona

La delegada del Govern al Camp de Tarragona defensa que el protocol actual s'ha aplicat correctament

La delegada del Govern al Camp de Tarragona, Teresa Pallarès La delegada del Govern al Camp de Tarragona, Teresa Pallarès ELOI TOST / ACN
Societat ACN
Dimecres, 28 Setembre 2022 20:08

La delegada del Govern al Camp de Tarragona, Teresa Pallarès, ha reconegut aquest dimecres que el Plaseqta "és millorable" i ha avançat que s'hi faran canvis. Tot plegat arran de la fuita de nafta a l'empresa Asesa de dilluns que ha provocat un episodi de males olors. Unes pudors que s'allargaran com a mínim fins dijous, ha afirmat Pallarès, ja que les tasques de transvasament del producte que fa la companyia d'hidrocarburs no han acabat. Amb tot, ha defensat que el protocol actual del pla d'emergències químiques s'ha aplicat correctament i que si no es va avisar d'entrada la població va ser perquè s'havia activat la fase de prealerta i no pas la d'emergència, ja que "no hi havia risc" per a la ciutadania.

"Ho haguéssim pogut fer millor, en la comunicació i els tempos crec que tots estem d'acord en que la gestió és millorable", ha afirmat Pallarès. La delegada ha afirmat també que les males olors han suposat "una important molèstia" a la població. De fet, dilluns la pudor es va sentir des de Tarragona fins el Maresme. Unes males olors que aquest dimecres s'han tornat a percebre amb intensitat en algunes zones de la capital tarragonina i han produït unes 60 trucades al 112.

La delegada ha posat de manifest que amb situacions com aquesta serà difícil que la ciutadania recuperi "la confiança" en la indústria química, després especialment de l'explosió a IQOXE. "Entenc la ciutadania i me'n faig responsable com a directora del pla", ha manifestat.

Amb tot, ha reclamat a l'Estat que implementi el sistema Cell Broadcasting d'avisos d'emergència a la població a través del telèfon mòbil. Una eina que creu ajudarà molt a informar puntualment la població i evitar alarmisme. Paral·lelament, ha recordat que el pròxim 2 de novembre hi ha previst un gran simulacre al Camp de Tarragona relacionat amb la indústria petroquímica. "Servirà per detectar les mancances que tenim. Tenim marge de millora en la percepció de la seguretat", ha indicat. Finalment, ha assenyalat que al Plaseqta hi introduiran "les mesures que facin falta".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: