Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els enginyers de Lear de Valls protesten després que l'empresa hagi fet "un pas enrere en la negociació" del conveni

El comitè d'empresa de Lear de Valls avisa que estan disposats a convocar una vaga

Enginyers treballadors de Lear de Valls protesten a les portes de la fàbrica per demanar un increment salarial i la regulació del teletreball per conveni Enginyers treballadors de Lear de Valls protesten a les portes de la fàbrica per demanar un increment salarial i la regulació del teletreball per conveni ARNAU MARTÍNEZ / ACN
Societat ACN
Dijous, 24 Novembre 2022 16:40

Un centenar llarg de treballadors enginyers s’han concentrat aquest dijous al migdia a les portes de Lear Engineering Valls. Protesten perquè després d’un any negociant el conveni laboral, l’empresa ha retrocedit en algunes qüestions, segons el comitè d’empresa. Reclamen una pujada salarial conforme a l’IPC, així com regular el teletreball, una modalitat que la direcció no vol incloure en el conveni, ha assegurat la presidenta del comitè, Montse Piñol. Aquest dijous a la tarda, els representants sindicals es reuniran de nou amb els responsables de l’empresa mentre mantenen la convocatòria d’una manifestació el pròxim 30 de novembre al polígon de Valls i avisen d’una possible vaga.

La multinacional Lear ha fet marxa enrere en alguns acords a l'hora de millorar el conveni col·lectiu que negocien des de fa un any. El comitè de Lear Engineering, la divisió d'enginyers de la corporació, i l'empresa no es posen d'acord amb la regulació del teletreball. Els representants dels empleats volen que la proposta actual (dos dies de treball des de casa i tres presencials) s'inclogui en el conveni col·lectiu, però la companyia, ara per ara, només està disposada a prorrogar aquestes condicions. "Fa vint mesos que ho fem i està funcionant bé. Volem que s'inclogui en el conveni o es faci un pacte", ha demanat la presidenta del comitè d'empresa, Montse Piñol.

Piñol ha lamentat que l'empresa faci "un pas enrere en la negociació" perquè fins ara s'havia anat "avançant a poc a poc" i el comitè havia sigut "flexible". La presidenta del comitè ha assegurat que ja s'havia parlat de sistematitzar el teletreball com es fa ara, però que Lear ha fet "un retrocés".

Increment salarial

D'altra banda, els sindicats exigeixen augmentar els salaris per igualar-los a la pujada de l'IPC de l'últim any. Piñol ha explicat que en l'última reunió, els responsables de Lear "no portaven res preparat" i van oferir un increment del sou del 8,5%, un percentatge massa "allunyat" de l'IPC de l'any passat, segons ha valorat la presidenta del comitè, que ha recordat que Holding Spain, que gestiona la resta de treballadors, va acordar un increment salarial del 4% aquest 2022 i un 6% l'any vinent.

Amenaça de vaga

La protesta unitària d'aquest dijous al migdia ha comptat amb el suport dels tres sindicats amb representació (La Intersindical, CCOO i CSIF). Ha estat una mesura de pressió contra l'empresa, que els ha convocat a una reunió aquest dijous a la tarda. Desconeixen si se'ls farà una nova proposta o si la companyia vol "descafeïnar la concentració", ha subratllat Piñol. De moment, els treballadors ja han anunciat una manifestació el pròxim dimecres, 30 de novembre, al migdia pel polígon de Valls i la presidenta del comitè ha avisat que "si s'hi veuen obligats, aniran a la vaga".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: