Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La plantilla de l'Hospital del Vendrell reclama ampliar temporalment les instal·lacions fins que hi hagi el nou edifici

El comitè d’empresa adverteix que les Urgències han entrat en “col·lapse crònic”

Part posterior de l'Hospital del Vendrell, on hi ha els terrenys on es farà l'ampliació Part posterior de l'Hospital del Vendrell, on hi ha els terrenys on es farà l'ampliació GEMMA SÁNCHEZ / ACN
Societat ACN
Dilluns, 23 Gener 2023 18:51

Els treballadors de l’Hospital del Vendrell reclamen a la Xarxa Sanitària Santa Tecla que ampliï temporalment les instal·lacions del centre fins que es materialitzi l’obra acordada amb Salut per fer un nou edifici annex. El comitè d’empresa recorda que l’acord signat amb la Generalitat preveu que les obres estiguin acabades el 2025, sempre i quan s’aprovin els pressupostos catalans d’enguany. La plantilla veu aquest horitzó molt llunyà i assegura que ara mateix la situació del centre és de “col·lapse crònic”, especialment pel que fa al servei d’Urgències. Per això demanen “solucions imminents”, i proposen, per exemple, la instal·lació de mòduls prefabricats que permetin descongestionar el centre.

La plantilla lamenta que la situació de les Urgències ha anat empitjorant any a any, i asseguren que la tensió actual en què es troba el servei “no havia arribat mai a ser tant extrema”. “Abans de la pandèmia, un dia normal hi havia 20 pacients als boxs, però ara estem arribant a atendre’n 30”, explica el president del comitè d’empresa, Xavi Urgell, que avisa que recentment va haver un dia en què es van acumular 21 pacients pendents de ser traslladats a planta.

Segons Urgell, l’ocupació de l’hospital se situa al voltant del 115%, motiu pel qual els treballadors exigeixen a la Xarxa Santa Tecla “tots els recursos possibles per alleugerir la situació”. Insisteixen en l’opció d’instal·lar mòduls pre fabricats, però es mostren oberts a escoltar contrapropostes de la direcció del centre: “Demanem que estudiïn solucions i no pararem fins aconseguir-les”. El comitè ha comparegut aquest dilluns davant la premsa a la porta de l’hospital per exposar la seva reivindicació.

Des de la xarxa Santa Tecla remarquen que "l'organització està constantment analitzant i aplicant mesures per garantir el millor funcionament possible dels seus centres i dels seus equips professionals".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: