Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Centre d'Educació Especial Alba de Reus s'ampliarà amb un nou edifici

L'espai tindrà una superfície de més de 800 metres quadrats i s'adequarà a les necessitats del centre

Simulació del nou edifici del Centre d'Educació Especial Alba de Reus de la Diputació de Tarragona Simulació del nou edifici del Centre d'Educació Especial Alba de Reus de la Diputació de Tarragona DIPUTACIÓ DE TARRAGONA
Societat ACN
Dijous, 16 Març 2023 21:07

El Centre d'Educació Especial Alba de la Diputació de Tarragona a Reus ampliarà les seves dependències amb la construcció d'un edifici annex a l'actual. Les obres permetran ampliar i millorar espais per a l'alumnat i adequar-los a les necessitats i serveis que van sorgint en matèria d'assistència a persones amb necessitats especials. El nou edifici annex tindrà una superfície total de 881,15 m2, repartits en una planta semisoterrani de 282,95 metres quadrats i en una planta baixa de 598,20 metres quadrats. Aquesta construcció ajudarà a ampliar alguns espais de l'actual edifici com el menjador o la infermeria. Està previst que els treballs estiguin enllestits a finals del 2026.

Llauradó ampliació Centre Alba

La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, ha presenetat el projecte d'ampliació del centre (Dipta.cat)

Les noves instal·lacions inclouran una sala polivalent per a l'alumnat on s'hi podrà fer gimnàstica, psicomotricitat i altres activitats, i alhora també farà la funció de pati cobert o interior en cas de pluja o mal temps. En aquest espai annex també hi haurà una aula verda, sales de reunions per a les famílies i el professorat, despatxos per a tutories individualitzades i despatxos d'administració i direcció, entre altres serveis.

Així mateix, l'equipament comptarà amb espais per fomentar ambients d'aprenentatge a través de grups internivell (amb alumnes de diferents edats). Hi haurà sis aules preparades per acollir les diferents activitats i serveis que ofereix l'escola i que combinen les tendències pedagògiques actuals amb l'atenció terapèutica.

L'ampliació permetrà disposar de més espai també a l'edifici actual, que s’adaptarà per a diferents usos que actualment té el centre. Per exemple, el menjador podrà ser més gran i ja no caldrà fer-hi torns com ara; l'espai d'infermeria podrà ser independent i hi haurà espais auxiliars per deixar-hi cadires de rodes. Alhora, s'ampliarà també l'espai de les aules.

Centre Alba interior virtual

Imatge virtual de l'interior de l'edifici (Dipta.cat)

Millora del pati interior

Està previst que la Junta de Govern de la Diputació aprovi properament la millora del pati interior de l'edifici actual del Centre d'Educació Especial Alba. En concret, s'arranjarà el paviment i els drenatges i es crearà una zona d'ombra amb una estructura permanent. Les obres suposaran a la Diputació una inversió de 120.000 euros.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: