Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El govern de Tarragona portarà al Ple un modificatiu de crèdit de 8,5 MEUR destinat a entitats

L'operació permetrà finançar les obres de l'escola Miracle i entitats socials, culturals i de cooperació

Imatge d'arxiu d'un plenari de l'Ajuntament de Tarragona Imatge d'arxiu d'un plenari de l'Ajuntament de Tarragona TJERK VAN DER MEULEN
Societat Redacció Infocamp
Divendres, 24 Març 2023 07:40

L'Ajuntament de Tarragona celebrarà aquest divendres un plenari extraordinari per aprovar un modificatiu de crèdit de 8.537.004,38 euros, que es destinaran a l’Empresa Municipal de Transports per assumir el cost dels abonaments d’autobús i 3,4 milions que serviran per liquidar el crèdit ICO del Ministeri d’Hisenda ingressat l’any 2011 per fer front a la crisi econòmica de 2008, així com a complementar el pressupost per enguany. “A l’inici de l’actual mandat encara devíem 12,8 milions d’euros, però un cop aprovat el modificatiu de crèdit aconseguirem sortir del Pla d’Estabilitat i del control financer”, remarca el conseller de Serveis Centrals, Jordi Fortuny.

Entre les partides d’aquest modificatiu destaquen els 853.000 euros que s’invertiran a pagar les obres de l’esvoranc de l’escola Miracle provocat per l’aiguat de Santa Tecla. Unes obres que finalitzaran a finals del mes vinent. Els murs que es reconstrueixen als dos patis afectats estaran llestos a principis d’abril, mentre les obres del Passatge del Sol finalitzaran a finals d’abril.

La resta del gruix de partides del modificatiu de crèdit seran per entitats culturals (330.000 euros) i 310.000 per entitats esportives, així com 480.000 euros a Cooperació i Joventut o 64.000 euros pel Festival feminista la Teta, entre d’altres.

El gran gruix d’aquesta operació de crèdit de 8.537.004,38 euros se finança amb els 6,5 milions d’euros del superàvit de l’any 2022: 5,2 del mateix Ajuntament i 1,2 milions d’euros del romanent dels organismes públics municipals.

Expedient obert per barrejar la resta amb envasos

Per altra banda, durant la comissió informativa i de seguiment de Serveis Centrals i Govern Obert, el conseller Fortuny -que també és el responsable polític de l’àrea de Neteja Pública- ha informat la resta de grups municipals de l’expedient obert per al Departament de Neteja Pública sobre l’incompliment de la recollida d’envasos al Serrallo per part de l’empresa concessionària del servei. Un document on es constata que durant diferents caps de setmana del mes de febrer el servei de recollida de la brossa va barrejar la resta amb els envasos. “S’ha comunicat a l’empresa, que reconeix els fets i ara estem dins el període de presentació d’al·legacions”, ha explicat el conseller Jordi Fortuny, qui ha afegit que “la multa pot arribar a ser de 250.000 euros”.

Fortuny s’ha mostrat “dolgut i trist perquè és intolerable accions d’aquest tipus. Em decep i m’indigna per totes aquelles persones que fem una feina curosa de separar les fraccions i que passin coses d’aquest tipus. No és un fet generalitzat -ha subratllat- perquè les xifres demostren que estem millorant en la recollida selectiva, però també aquest fet evidencia la necessitat del control per obtenir un millor servei, el que es mereix una ciutat com la de Tarragona”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: