Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona inicia els tràmits per canviar de nom la plaça Arce Ochotorena per Montserrat Bertran

També dedicaran un carrer al músic Tony Urbano i una plaça a la guitarrista Mimita

L'Ajuntament de Tarragona ha iniciat els tràmits per canviar de nom la plaça Arce Ochotorena per Montserrat Bertran. L'Ajuntament de Tarragona ha iniciat els tràmits per canviar de nom la plaça Arce Ochotorena per Montserrat Bertran. AJUNTAMENT DE TARRAGONA
Societat ACN
Dimecres, 24 Mai 2023 12:58

La Comissió del Nomenclàtor de Tarragona ha iniciat els tràmits per fer efectiu el canvi de nom de la plaça Cardenal Arce Ochotorena, que passarà a nomenar-se plaça Montserrat Bertran Vallès. D'aquesta manera, es dona compliment a la llei de memòria històrica del 31 d'octubre de 2007 sobre la retirada de plaques i noms de carrers amb simbologia franquista. Atès que la plaça es troba davant l'Escola del Miracle, antiga Escola Normal de Mestres de Tarragona, la Comissió ha considerat oportú dedicar el nom a qui fou directora del centre l'any 1936. També s'han iniciat els tràmits per aprovar el nom de Jose Antonio 'Tony' Urbano Gornals i Maria Luisa Anido González 'Mimita' a un carrer i plaça de la ciutat.

En el cas de Jose Antonio 'Tony' Urbano Gornals, es desconeix el punt exacte on s'ubicarà la placa, ja que el carrer encara està per definir, segons han detallat fonts municipals. Baixista del grup Leño, Urbano va ser un destacat músic i compositor durant els anys 70 i 80.

Per la seva banda, el nom de Maria Luisa Anido González 'Mimita' lluirà en una plaça de la urbanització Tarragona 2. Mimita va ser una guitarrista, compositora i professora de música que va morir a Tarragona l'any 1996. Durant la seva trajectòria, va actuar com a concertista en diversos països d'Amèrica, d'Europa, del Japó i de la Unió Soviètica. Des del 1983 també va ser professora de guitarra i va estar molt vinculada al Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: