Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'associació Arjau Vela Llatina de Cambrils inicia els actes del seu 25è aniversari

Els actes s'inicien aquest dimecres 31 de maig, a les 19.30 h, al Centre Cultural amb la conferència 'L'Art de la Navegació a Vela Llatina, patrimoni mundial?'

L'associació Arjau Vela Llatina de Cambrils inicia els actes del seu 25è aniversari   L'associació Arjau Vela Llatina de Cambrils inicia els actes del seu 25è aniversari CEDIDA
Societat Redacció Infocamp
Dimarts, 30 Mai 2023 21:12

L'associació Arjau Vela Llatina de Cambrils comença aquesta setmana la commemoració dels 25 anys de la seva fundació. Concretament serà, aquest dimecres 31 de maig, a les 19.30 h, al Centre Cultural amb l'inici oficial i la coorganització de la conferència 'L'Art de la Navegació a Vela Llatina, patrimoni mundial?', a càrrec d'Olga López, del Museu Marítim de Barcelona per donar a conèixer el projecte internacional que té com objectiu aconseguir que la vela llatina i la vela al terç siguin incloses a les Llista de Patrimoni Immaterial de la Unesco.

Després d'aquest primer acte, en vindran una vintena més fins al 18 de novembre d'enguany quan es commemoraran exactament 25 anys de la creació de l'entitat. El gruix es concentrarà però en el mesos de juny i juliol, durant els quals es preveu organitzar la XI Trobada de Vela Llatina de Cambrils i la XVII Festa de l'Ormeig al voltant de la Festa Major de Sant Pere.

Així doncs, tot i que el programa és encara obert, durant els propers mesos s'organitzaran xerrades, taules rodones, exposicions, presentacions de llibres, cursets, portes obertes, visites guiades i projeccions audiovisuals, sempre amb el patrimoni marítim de protagonista i en col·laboració amb altres entitats, empreses o institucions com l'Ajuntament de Cambrils, el Campus Extens de la URV, el Museu d'Història de Cambrils, la Confraria de Pescadors de Cambrils, Ports de la Generalitat, l'Arxiu Municipal de Cambrils o el Club Nàutic Cambrils.

Una trentena d'embarcacions tradicionals a Cambrils

Menció a part és la proposta nova El bastiment convidat. A més de la trentena d'embarcacions tradicionals que participaran els dies de la trobada, setmanes abans i també després, altres bastiments de les associacions membres de la Federació Catalana per la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial, posaran rumb al port de Cambrils. Convidats per l'Arjau com entitat cofundadora d'aquesta federació, participaran des de la mar activament en activitats previstes a terra, tal i com passarà amb el primer bastiment convidat que serà la barca de mitjana Sant Ramon.

Del 12 al 16 de juny, a bord d'aquest quillat construït l'any 1904 avui propietat de l'Ajuntament de Vilassar de Mar i gestionat per l'entitat Bricbarca, sense sortir de port, uns 500 escolars locals participaran de la visita dinamitzada 'Què és la vela llatina?' a càrrec de voluntaris de l'Arjau i de la Confraria de Pescadors de Cambrils.

En resum, Arjau Vela Llatina de Cambrils vol celebrar el treball de 25 anys d'acostar la ciutadania a la mar amb respecte i a través d'un patrimoni fràgil preservat per homes i dones, senzill, que beu de la tradició profundament respectuosa amb un medi amenaçat com és la nostra mar Mediterrània. Ho vol fer mitjançant activitats que per una banda aprofundeixin aquest esperit de difusió de la cultura marítima especialment als infants i joves, però també amb una programació de maig a novembre en diferents espais, que permeti agrair com toca a totes les persones, entitats i institucions que han permès a l'entitat arribar a l'actualitat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: