Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Nou servei de la brossa al Tarragonès

El Consell Comarcal espera desencallar el nou contracte al mes de setembre

El president i la gerent sortints del Consell Comarcal ahir a Tarragona El president i la gerent sortints del Consell Comarcal ahir a Tarragona AZAHARA PALOMARES/EL PUNT AVUI
Vida Municipal Azahara Palomares / El Punt Avui
Dijous, 13 Juliol 2017 10:24

El Consell Comarcal del Tarragonès afrontarà divendres que ve el relleu en la seva presidència –que passarà de Pere Virgili, de CiU, a Daniel Cid, del PSC– amb un dels projectes més importants del mandat encara pendent: el nou contracte per al servei mancomunat de recollida de la brossa a dinou dels 22 municipis de la comarca. El president sortint, Pere Virgili, va afirmar ahir que esperen que les bases del nou concurs puguin aprovar-se al setembre, un pas que s’hauria d’haver produït aquest mes però que finalment s’ha endarrerit per problemes en alguns municipis. El principal, el fet que a Roda de Berà i Constantí els respectius governs municipals no haguessin aconseguit l’aprovació del ple per sumar-se al conveni, un bloqueig que el consistori rodenc ja va aconseguir superar la setmana passada (gràcies al suport del PP), mentre que s’està en espera d’un acord també a Constantí.

“Passarem de cinc models diferents de recollida a dos, s’ha fet un esforç per aconseguir un servei més rendible”, va subratllar la gerent, Isabel Vidal.

Virgili va tancar la presidència subratllant l’esforç de sanejament econòmic fet al Consell Comarcal des del 2011. L’ens ha passat de tenir pèrdues a tancar l’any amb beneficis, ha reduït a zero l’endeutament i ha passat de pagaments a proveïdors a 18 mesos a un termini mitjà de 22 dies.

El local de serveis socials, per al SOC

Els serveis socials que l’ens comarcal ofereix a tota la comarca (excepte Tarragona i Salou) són un dels àmbits en què més ha crescut l’activitat des del 2011. Les intervencions han pujat un 18,25%, però àrees com ara les d’infància, amb un increment dels expedients de risc d’un 528,77%, han patit una gran pressió en els darrers anys, sense que s’hagi pogut reforçar la plantilla. El Consell, però, preveu crear aquesta tardor un nou equip d’atenció a la infància i l’adolescència.

El que sí que descarta l’ens és reocupar el local per a serveis socials del carrer Doctor Zamenhoff a Tarragona. El Consell negocia una cessió del seu ús al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: