Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Arrenca la campanya ‘Viu i camina la Selva’

La campanya explica els nous projectes urbanístics i socials del municipi, com a ara el Tomb de Muralles, els carrils bici o els aparcaments públics

Fotomuntatge del nou Tomb de Muralles, un projecte urbanístic de la Selva del Camp Fotomuntatge del nou Tomb de Muralles, un projecte urbanístic de la Selva del Camp CEDIDA
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dissabte, 15 Juliol 2017 11:52

El projecte del nou Tomb de Muralles que començarà a executar-se després de l’estiu, el pla de mobilitat que acaba d’aprovar l’Ajuntament, la millora del medi ambient al poble, el foment del civisme, la millora de la convivència, la creació de nous aparcaments públics o l’us de la bicicleta en el nucli urbà són alguns dels elements que conflueixen i que es donen la ma en la nova campanya municipal 'Viu i Camina la Selva'.

Inclosa dins del programa de civisme #SomSelva, SomPoble, la iniciativa barreja alguns conceptes d’exposició i altres de campanya social, i es que, per una banda compta amb vuit panells on s’explica l’essència de projectes com ara el del tomb de muralles o el pla de mobilitat, i, per l’altra, comptarà amb el suport de diverses xerrades de conscienciació entre les entitats del poble. L’objectiu també és doble, el primer és mostrar cap on s’encamina la Selva del futur a nivell de mobilitat i també de convivència i, el segon, recollir idees i remoure consciències per tal d’avançar en la reducció d’emissions contaminants.

Des de les noves muralles als aparcaments públics

La primera part de la mostra serveix per a presentar-la públicament la reforma dels carrers que envolten el nucli antic selvatà: les noves muralles. El fet que es refermin com a vial de sentit únic de circulació, que es redueixin els aparcaments sobre la calçada, que es dobli l’espai de voreres i que es crei un carril bici serveix per a convertir-les en l’exemple del que es vol que fer amb la majoria de carrers del poble en el futur.

L’altra gran estrella en l’àmbit dels equipaments és la creació dels nous aparcaments públics, que deixaran l’entorn del nucli urbà amb més de 600 places públiques gratuïtes, més de la meitat de nova creació. Aquest es considera el millor exemple de que la nova aposta per la sostenibilitat no vol ser imposada, si no que el consistori vol que es faci voluntàriament i a consciència.

En aquesta línia, el biòleg i membre de l’Associació CEN amb seu a la Selva, Jesús Ortíz, que s’encarregarà d’exposar el projecte a les entitats i veïns del poble, recorda que fa no masses anys a la Selva es podia viure sense cotxes i que estructuralment el poble gairebé no ha canviat. També recorda que, després de ser pionera en iniciatives com ara la recollida selectiva d’escombraries, és necessari que el poble torni a fer un pas endavant per tal de refermar la seva cultura d’excel·lència.

La mostra ‘Viu i camina la Selva’ s’ha pogut veure inicialment al Castell i la propera setmana es traslladarà a les piscines municipals per tal de passar posteriorment pels jardins de l’Hort d’Iglésies, el Centre d’Atenció Primària o el Pavelló Poliesportiu. Mentretant, les entitats del poble participaran durant tot l’estiu en xerrades sectorials en les quals s’explica als seus membres com poden participar i col·laborar amb el projecte per millorar la circulació, crear nous espais de convivencia i, sobretot, reduir la utilització de vehicles a motor.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: