Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona prohibeix la venda d’animals al carrer

L’Ajuntament aprovarà en el ple de divendres una ordenança pionera, que evita riscos per les mascotes i molèsties a les persones

La nova ordenança no permet la venda d'animals en mercadets i a la via pública La nova ordenança no permet la venda d'animals en mercadets i a la via pública CEDIDA
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimecres, 19 Juliol 2017 17:04

L’Ajuntament de Tarragona resoldrà en el pròxim ple de divendres les al·legacions presentades i aprovades definitivament per l’entrada en vigor de la nova ordenança sobre tinença responsable d’animals a la ciutat, que va ser aprovada el desembre passat. Aquesta ordenança compta per primera vegada amb una normativa específica reguladora de la tinença, la cura i la protecció dels animals, que fins ara estava inclosa en l’ordenança general de convivència ciutadana i ús dels espais públics.

La regidora de Serveis a la Ciutadania de Tarragona, Ana Santos, ha destacat que la nova ordenança “resol definitivament que la venda d’animals, en mercadets i a la via pública, se suspèn a tota la ciutat”. Però l’ordenança recull altres aspectes sobre les condicions de la tinença d’animals.

Tinença d’animals responsable

D’entrada, no es podran deixar sols els animals, entre les 22h i les 08h, ni en patis ni terrasses. Les mascotes no podran ser maltractades ni física ni psicològicament, hauran d’estar en espais que no limitin els moviments i no podran estar lligades permanentment. A l’estiu, els vehicles que duguin mascotes s’aparcaran a l’ombra per evitar alteracions degut a les altes temperatures de més de 23 graus. En cap cas, els animals hi podran restar més de mitja hora. Els propietaris d’animals hauran de disposar d’una caseta o aixopluc adient, amb espai suficient, net i airejat. I els gossos de guàrdia no podran estar lligats més de vuit hores i s’haurà de retirar els excrements diàriament.

D’altra banda, els propietaris de gossos que hagin causat lesions hauran de facilitar les dades de la persona agredida. L’agressió s’haurà de comunicar i presentar la tarja sanitària a l’Ajuntament. Si és precís, s’haurà de sotmetre l’animal agressor a observació veterinària.

Els animals, amb els seus propietaris, podran accedir a les platges, des del 16 d’octubre fins el 31 de març. L’ordenança també contempla la creació d’espais acotats per dur les mascotes tot l’any i prohibeix als animals veure en fonts públiques, estanys o rius. Els pipi-can seran d’ús exclusiu dels gossos degudament censats i amb microxip. En general, els gossos, els gats i les fures hauran d’estar obligatòriament censats i identificats.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: