Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’Ajuntament de Calafell ha trobat feina a 205 persones

Per intentar reduir les llistes de l’atur, el consistori va posar en marxa diversos programes d’inserció i plans d’ocupació

Un operari treballa en la neteja del bosc a través d'un pla d'ocupació, a Calafell Un operari treballa en la neteja del bosc a través d'un pla d'ocupació, a Calafell ARXIU/ TAEMPUS
Vida Municipal J.M. Flores/ Taempus
Dissabte, 12 Agost 2017 10:42

L’Ajuntament de Calafell ha ajudat 205 persones en situació d’atur a trobar feina durant el primer semestre del 2017 a través dels diferents serveis, programes i plans d’ocupació que té actius. Calafell és una de les ciutats amb més atur registrat (23,20%) de tot el Baix Penedès, la comarca catalana on està costant més que arribi la recuperació econòmica i on l’índex d’atur també supera la mitjana catalana (21,47%). No en va, la tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida de Calafell, Helena Rubio, es mostra prudentment esperançada per revertir aquesta situació: “El principal repte que té el nostre municipi és generar ocupació”, afirma.

Rubio destaca el creixement de l’eficàcia dels serveis més directament relacionats amb la recerca de feina per a persones aturades, com la borsa de treball, que ha aconseguit 96 insercions en aquest primer semestre del 2017, quan durant tot el 2016 en va assolir 152. L’objectiu és arribar a final d’any amb un increment del 20% en el nombre de contractacions aconseguides. La borsa de treball ha gestionat 179 ofertes de feina, provinents de 114 empreses, amb un total de 448 llocs oferts.

En aquest mateix període, el programa Treball als barris ha generat 30 contractacions entre les persones que hi han participat i ha donat orientació a 68 persones i formació a 37 més. Aquest programa ofereix cursos, tallers i càpsules formatives en diferents oficis i especialitats: aquest semestre han estat de carnisseria i elaboració de productes carnis, i cambrers de pis per a establiments hotelers. Dins de les activitats de formació ocupacional de la regidoria, s’ha fet un curs d’auxiliar de comerç, amb 16 alumnes, 6 dels quals han aconseguit trobar feina. I dins del programa Joves per l’ocupació, s’han organitzat tres cursos (operari i manteniment indústria alimentària, ajudant de cambrer amb anglès i vigilant de seguretat i controlador d’accessos) amb 40 alumnes, dels quals 25 han aconseguit feina. I a través del programa Fem ocupació per als joves s’han generat 14 insercions.

Pla d’ocupació

A més, l’Ajuntament ha contractat temporalment diversos treballadors mitjançant fórmules ocupacionals: 16 via plans d’ocupació i 10 via programes d’ocupació subvencionats (9 tècnics i un auxiliar administratiu). El programa Calafell crea ha permès contractar 8 persones: 3 tècnics, un capatàs i 4 auxiliars forestals.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: