Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La CUP de Tarragona farà una crida popular per retirar les plaques franquistes

Un any després de l'acord del plenari per retirar les plaques, els cupaires asseguren que "no s'ha fet res" i proposen fer un pas endavant

Els regidors cupaires Jordi Marí i Laia Estrada, al davant d'una placa franquista, en una imatge d'arxiu Els regidors cupaires Jordi Marí i Laia Estrada, al davant d'una placa franquista, en una imatge d'arxiu JOSEP CARTANYÀ
Vida Municipal Redacció Infocamp
Divendres, 20 abril 2018 07:55

La CUP a Tarragona recorda que ja ha passat un any des que es va aprovar en el ple de l’Ajuntament de Tarragona la moció presentada per aquest grup municipal i assumida per la resta de grups que, basant-se en l’argumentari del col·lectiu “Acaba amb la placa”, promovia la retirada de símbols franquistes dels edificis de la ciutat. La formació independentista assegura que “no hem rebut cap notícia de si s’han dut a terme les mesures acordades i en cas que, tal com intuïm, no s’hagi fet res, farem una crida popular per complir amb allò acordat”. 

Segons la moció aprovada, es procediria a la retirada dels símbols feixistes de les façanes que donen a la via pública dels edificis de la ciutat, a més de revisar el cens de simbologia franquista elaborat pel Memorial Democràtic, per tal de detectar l’existència de símbols no inventariats a la ciutat. A més, l’Ajuntament de Tarragona havia de comunicar a tots els veïns i propietaris dels edificis amb la presència de símbols feixistes l’obligació de retirar-los abans de l’1 d’abril de 2018 i, en la mateixa comunicació, indicar que, si no es manifestava el contrari, el consistori retiraria d’ofici les plaques al cap d’un mes de la data d’enviament del comunicat.

Per tot plegat, els anticapitalistes aprofitaran el ple d'aquest divendres per preguntar quines accions de les acordades s’han dut a terme i, asseguren, “en cas que no s’estiguin complint els acords i no s’estigui actuant d’ofici per retirar la simbologia franquista, no pensem quedar-nos de braços creuats”. Defensen que “no es pot permetre que el feixisme sigui present als carrers, així que, amb totes aquelles persones i col·lectius que vulguin sumar-s’hi, tirarem endavant una despenjada popular”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: