Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La CUP denuncia la “col·laboració” entre Ciutadans i grups ultres

Els cupaires critiquen que diumenge, una ex-candidata al Senat per Cs i una persona amb tatuatges neonazis van arrencar conjuntament cartells del CDR de la façana de l’Ajuntament de Tarragona

L'acompanyant d'Eva Sagardoy durant l'arrencada de cartells L'acompanyant d'Eva Sagardoy durant l'arrencada de cartells TWITTER
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimarts, 24 abril 2018 17:57

La CUP de Tarragona ha denunciat, a través d'un comunicat, que "l'excandidata al senat de Ciutadans Eva Sagardoy" i un ultra del grup Hammerskin van arrecnar diumenge passat cartells del CDR de la façana del consistori. El vídeo de les dues persones arrencant cartells de la façana de l’Ajuntament de Tarragona va començar a córrer per les xarxes socials. Els fets van ocórrer just després de l’empaperada popular convocada pels CDR de la ciutat, i un veí va gravar com una dona i un home treien els cartells un a un.

En el vídeo es pot veure que la dona és Eva Sagardoy, candidata a les llistes Ciutadans en les eleccions al Senat del passat 2016, i que l’home exhibeix al dors de la seva mà un tatuatge amb el símbol de l’organització Hammerskin. Aquesta és una associació de neonazis d’estètica skinhead, il·legal a l’Estat espanyol des de 2012 i coneguda pel caràcter especialment violent dels seus membres.

En un comunicat, la CUP de Tarragona ha manifestat que aquest és “un fet greu doncs evidencia la col·laboració entre membres de Ciutadans i l’extrema dreta, fet que contradiu reiterades afirmacions dels líders i representants del partit desmarcar-se’n”. L’Esquerra Independentista recoda que fa temps que assenya “l’estreta relació entre els partits que es manifesten per la unitat d’Espanya i els grups ultres, fet que explicaria perfectament la impunitat amb la que actuen en casos com les agressions de l’1 d’octubre a Palma, les del 9 d’octubre a València, agressions a periodistes o la crema de l’Ateneu de Sarrià, que són alguns exemples de les més de 100 atacs als Països Catalans des del passat setembre”, afegeixen.

Finalment, la CUP fa una crida “a combatre el feixisme i la seva impunitat”, emplaça Arrimadas “a donar explicacions” i, al mateix temps, pregunta a l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros (PSC) “què li sembla que un nazi li netegi la façana”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: