Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Roda de Berà obrirà el 21 de maig la votació del pressupost participatiu

Els veïns empadronats major de 16 anys podran votar, del 21 de maig al 3 de juny, entre una dotzena de propostes

Presentació dels pressupostos participatius de Roda de Berà Presentació dels pressupostos participatius de Roda de Berà CEDIDA
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimecres, 25 abril 2018 08:08

“Tu decideixes com avança Roda de Berà”; amb aquest lema, l’Ajuntament va presentar a la ciutadania el dia de Sant Jordi els primers pressupostos participatius del municipi. Per fer-ho l’equip de govern va trencar tots els esquemes i va treure al carrer, l’Ajuntament, concretament a la plaça dels Pins, perquè en aquest procés que ara s’inicia la ciutadania serà la vertadera protagonista. S’obre, així, per primer cop un procés participatiu que permetrà que els rodencs decideixin en què s’inverteix una part dels pressupostos municipals, amb una partida en la primera edició de 120.000 euros. “Comencem el procés dels primers pressupostos participatius, però que, de ben segur, no seran els últims”, va dir ahir l’alcalde Pere Virgili. Els rodencs i rodenques van respondre molt positivament a la crida i la plaça dels Pins es va quedar petita.

Dues edicions diferents

El protocol inclou el mecanisme de funcionament de les dues primeres edicions, l’edició 0 i 1, les quals, totes dues, es duran a terme durant el 2018, amb diferències.

L’Ajuntament porta dos anys recollint propostes elaborades per les entitats i la ciutadania, mitjançant el sistema de participació ciutadana, i es va considerar important que aquestes fossin incorporades en aquesta primera edició, les quals corresponen a les dotze propostes presentades, les quals corresponen a set barris del municipi, i que ja han estat validades pels tècnics municipals.

L’edició 0, que s’allargarà fins el mes de juny, ha de servir no només perquè la ciutadania decideixi les propostes a executar de les disponibles, sinó que també sigui una fase pedagògica que pugui oferir pautes i criteris als rodencs per aprendre a fer propostes el més viables possible. Per aquest motiu en l’edició 0 els rodencs i rodenques podran votar quins projectes volen que es facin realitat d’entre aquestes dotze propostes.

Les votacions, del 21 de maig al 3 de juny

El període de votació anirà des del 21 de maig fins el 3 de juny, i hi podran participar totes les persones empadronades a Roda de Berà majors de 16 anys. Cada persona haurà de votar un total de tres propostes d’entre les dotze que es proposaran. Es podrà participar de forma presencial a les oficines municipals, a l’estand informatiu que l’Ajuntament muntarà al mercat setmanal els dies 24 i 31 de maig, a la Fira d’Entitats que tindrà lloc el 2 de juny; i a través d’Internet, a la pàgina que l’Ajuntament ha creat per al procés, www.tudecideixesrdb.cat.

Els projectes guanyadors es desvetllaran en un acte públic el dia 14 de juny, i s’explicarà com els rodencs poden continuar participant amb l’edició 1, la qual s’allargarà fins a l’octubre. En aquesta edició totes les persones, estiguin empadronades o no, podran presentar les seves propostes, a través de les entitats veïnals o a títol individual. Per votar, de nou, ho podran fer els rodencs empadronats majors de 16 anys, per decidir a quins projectes es destinarà una part del pressupost de 2019.

Les propostes

Entre les dotze propostes es poden trobar zones d’esbarjo per a gossos, on els animals podran córrer, jugar i relacionar-se entre ells; la remodelació d’una vorera per aixecar-la i evitar el desnivell actual, protegida per una barana ornamental; l’arranjament d’una zona verda de 43.000 metres quadrats; la construcció d’una graderia a una actual pista esportiva; una nova lluminària i l’ampliació del magatzem de la Pedrera de l’Elies; nova il·luminació al cementiri municipal, i als carrers del nucli urbà; l’embelliment de dues rotondes; la pavimentació d’una vorera; o l’ampliació d’un local social d’una entitat veïnal. Tots els detalls es poden consultar als plafons i als tríptics que l’Ajuntament ha editat, amb un fotomuntatge de com quedaria cada una de les propostes, el barri on s’ubica, així com el cost aproximat de cadascuna de les obres.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: